• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Chodský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Chodský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chodský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g tuk
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g droždí
    • 0,25
      l mléko
    • citronová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek
  • Náplň
    • maková náplň
    • tvarohová náplň
    • ořechová náplň
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a štávu, žloutky, zaděláme vláčné těsto a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílků a vyválíme koláče, okraje musí být zvýšené.
2
Plníme libovolně nádivkou (doporučuji používat cukrářský sáček s ozdobnou koncovkou), potřeme okraje bílkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-210 °C asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Makový koláč se švestkami a mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TERCIE | 2. 1. 2013 17:05

    Těsto bylo strašně lepivé. Koláček nebyly nic moc. :-(

  • Erika | 13. 8. 2012 19:51

    Koláče jsou báječné,každý kdo ochutnal neodlolal a dal si další kousek <3 . Manžel když viděl takovou dobrotu,snědl půl koláče ještě skoro za tepla :-) . Opravdu výborný recept. Teď jdu zkkoušet další,už teď se těším,jak budu mít opět úspěch ;-) .

  • nitramhe | 25. 4. 2012 19:31

    Ořechovou náplň jsem nikdy v chodském koláči neviděla. Prababička je polévala 1x během pečení a 1x po upečení zkysanou šlehačkou smíchanou s vanilkových cukrem a rumem. Sice už to není tak krásný pohled, ale o to lepší chuť!!! Dnes nenecháváme šlehačku zkysat, ale ředíme zakysanku šlehačkou, rumem a dle chuti osladíme vanil. cukrem.

  • Markéta Šašková | 20. 2. 2010 09:40

    Dělala jsem koláče tohoto typu úplně poprvé a musím říci, kvásek se povedl a koláče potom také. Jsou vynikající. Jen jsem byla překvapená že těsto docela dost vykynulo jeste v troube.Druhý den koláče zůstaly vlhké.

  • Ivana K. | 19. 3. 2007 11:35

    Pravý domažlický koláč, který se dělá na svatby, má ještě v těstě šlehačku, potírá se nejdřív celý tvarohovou náplní, na kterou se pak kreslí ostatními " barevnějšími". Povrch se ještě pocáká zakysanou smetanou. Pokud ještě doma najdu "zaručeně" pravý recept od manželovy tety, tak ho přidám. Pekla jsem je jen jednou, byly vynikající, ale té práce a kilojoulů....

  • MartinV | 17. 3. 2007 08:18

    Mému oku lahodí i vyfocený krasavec :-)

  • Sona | 17. 3. 2007 02:37

    Adelo, nevim jestli muj mail dojde. Prilozila jsem fotku nasich kolacu, tak jak je delavala babicka a teta.

  • Anonym | 16. 3. 2007 14:57

    Adél,tak pošlete vy recept na pravý chodský koláč :0),ráda vyzkouším!

  • Adéla(Domažlice) | 16. 3. 2007 14:19

    pravý chodský koláč není tak buchtovitý, jako na této fotce. Jsou tenké a mají na sobě z povidel, máku a tvarohu různé tvary, jsou oku lahodící :-) Okraje se potírají nikoli bílky, ale žloutky či celým rozkvedlaným vajíčkem. Přesto děkuji za fotku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Droždí Hladká mouka Maková náplň Mléko Moučkový cukr Ořechová náplň Povidla Tuk Tvarohová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

104
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
70
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
63
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
59
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
52
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Chobotnice po athénsku
Chobotnice po athénsku
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
Chocolate chip Cheesecake
Chocolate chip Cheesecake
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorizo na víně - tapas
  • Recepty.cz
  • Chodský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact