• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chodské knedlíky - bosáky
Napište svůj komentář k receptu

Chodské knedlíky - bosáky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chodské knedlíky - bosáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks rohlík Nebo housek (usušené kostičky ze zbylého pečiva)
    • 5
      ks brambory (Ideální jsou nové)
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • sůl
    • hladká mouka Na obalení

Postup přípravy receptu

1
Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30-120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme vařit - pozor! na pařák, který lehce pomastíme. Doba varu cca 15-20 minut - na pařáku se nepřevaří.
2
V létě skvělé třeba k cuketovému zelí a pečenému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 16. 7. 2009 13:35

    Tak vyzkoušeno, musím říct, že při přípravě jsem k nim měla nedůvěru, protože se to dost lepilo a řekla bych i rozpadalo,ale jak se to obalilo v té hladké mouce,tak to bylo lepší. Moje maminka dělá také takové knedlíky, říkáme jim chlupaté a je to také poměr- 1 brambora na 1 rohlík,ale vaří je ve vodě...Těsto jsem propracovala a určitě jsem ho nenechala stát tak dlouho a asi po deseti minutách jsem začala dělat "tenisáky". Musím říct, že jsem dnes dělala knedlíky na páře a výsledek vynikající! Měli jsme to s kachýnkou a ani by nebylo třeba k tomu zelí, opravdu výborné.1.

  • Marie Šindelová | 25. 3. 2009 13:53

    Tak jsem je dnes poprvé zkusila.Chutnali všem,jen můj chlap tvrdí,že podle F1 byly lepší.Neřekla bych lepší,jsou prostě zase jiné.V každém případě určitě brzy zopakuji.20 minut jim na pařáku stačilo akorát.

  • Iva Pěnkavová | 23. 3. 2009 10:18

    moc dobré a dělala jsem je z loňských brambor a naprosto v poho, akorát jsem je vařila 25 minut , asi moje tenisáky byly maxitenisáky !

  • Petule B. | 14. 3. 2009 13:28

    Jsou mooooc dobré! Byly malinko gumové, jakoby žužlavé... ale třeba je to tak správně, dělala jsem takovéto knedlíky poprvé v životě. Nicméně nám moc chutnaly!

  • Marie Šindelová | 9. 3. 2009 20:16

    Teda to jsem ale slepá...!Díky

  • Di - | 9. 3. 2009 18:47

    Paní Marie, sůl tam uvedená je za moukou, asi jste ji přehlédla.

  • Ivana Samcová | 9. 3. 2009 14:18

    My děláme na pařáčku jak houskové, tak i bramborové knedlíky. Jsou tak výborné. Jen kromě pařáčku mastíme olejem i knedlíky. Jediná nevýhoda je, že vaření trvá déle než ve vodě, chuťově jsou ale podle mne lepší.

  • Marie Šindelová | 9. 3. 2009 08:01

    Určitě vyzkouším.Jsem sice zvyklá vařit knedlíky(kynuté,bramborové,chlupaté,ovocné,noky,...)ve vodě,ale opět dám na vaší radu.Jenom nevydržím čekat na nové brambory a zkusím z podzimních.Snad se povedou?!Ty podle F1 stály za zkoušku,a v rodině se teď vedou dlouhé hovory na téma,,blbouni všeho druhu,,...A co sůl?Nedáváte?Možná by asi,,zřidly,,?

  • Michaela | 27. 2. 2007 10:48

    Di, děkuji za recept, tyhle knedlíky mě kdysi učila moje babička z Chodska, ale recept jsem zapoměla, snad se mi povedou.

  • Zdenka Korábová | 26. 2. 2007 15:17

    Bosáky jsou knedlu, které vaří p. Joroslava, tyto s houskou jsou nápadité a zkusím. Já mám jiný zrychlováček. Syrové nastrohané brambory - voda nevadí- asi 3-4 velké zapracuji do směsi na brambor.knedlík z pytlíku a lžicí vykrajuji noky. Je to rychlé a vcelku dobré.

  • Di | 26. 2. 2007 14:33

    2/3 syrových a 1/3 vařených brambor dávám, když dělám chlupaté knedlíky. Do nich ale přijde více mouky a také je vykrajuji lžící a vařím ve vodě. Tyhle jsou lehčí a já je mám moc ráda (i rodina).

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:48

    Di, tak tyhle zkusím, dělávám podle maminky půl syrových a půl vařených brambor a ty syrové se musí dobře vyždímat, aby byly bez vody. Tyhle budou rychlejší a jednodušší. Dík za recept-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Knedlíky
Pokrmy Přílohy Z brambor Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Polohrubá mouka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Obložená vejce

Obložená vejce

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

13
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
12
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
11
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
10
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
10
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Chodské knedlíky - bosáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact