• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
Napište svůj komentář k receptu

Chobotnice po athénsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chobotnice po athénsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g chobotnice - mražené (Nebo mořské ovoce)
    • 150
      g cibule
    • 300
      g rajčata
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka petželka

Postup přípravy receptu

1
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Smažené chobotnice

Smažené chobotnice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RADKA | 9. 11. 2014 12:15

    :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

  • zdenek novotný | 9. 7. 2012 10:35

    dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

  • Nela | 7. 10. 2011 11:19

    je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

  • Lucie | 2. 2. 2011 15:02

    Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:28

    Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

  • Zuzka | 4. 2. 2008 14:29

    Ziju uz tretim rokem v Recku, takze s mym manzelem takove jidla zboznujeme. Jen jsem udelala male upravy. Palicka cesneku je opravdu moc, zbytecne prebije chut chobotnic, takze jsem mnozstvi snizila, oleje naopak pridala, jsme na neho zvykli. Chobotnicky jsem podusila v tlakovem hrnci. Oregano pridavat az ke konci jinak jidlo zhorkne. Omacku jsem si udelala zvlast ( zesklovatela cibulku pridala cesnek, rajcata a koreni a zalila vyvarem z chobotnic). Kdyz vam omacka treba nebude chutnat, vzdy se daji alespon zachranit chobotnice a snist obycejnym zpusobem posypane oreganem a zalite olivovym olejem a pokapane citronem. S cim opravdu nesouhlasym je podavani s opecenymi brambory. Tyto jidla se podavaji s bilym krupavym pecivem, opecenym chlebem, nebo makarony (takove ty kratke rourky) a salatem, treba reckym. Zadny morsky vytvor si brambory opravdu nezaslouzi.

  • Zuzka | 2. 5. 2007 16:33

    Jesli to traveni neni spise zpusobeno takovou davkou cesneku. 1 palicka se mi zda opravdu mnoho, cesnek je vyborny je afrodisiakum, ale nemelo by se to s nim prehanet...

  • Klara Kholova | 31. 8. 2006 22:15

    jestli take muzu pridat jeste jeden komentar, take jsem pot snedeni mela veliky problem chobotnice stravit

  • Klara Kholova | 14. 12. 2005 22:23

    ..tak dodavam dodatek...jidlo bylo dobre, jak pisi nize, ale mela jsem velky problem chobotnice vubec stravit...tak nevim, jestli je to mym zaludkem nebo upravou :)

  • Klara Kholova | 14. 11. 2005 20:12

    Tak právě si na těchto chobotničkách pochutnávám :) Dokonce jsem můj výtvor i vyfotila, takže kdyby měla autorka zájem přidat k receptu foto, mohu poslat.Musím přiznat, poprvé v životě jsem se odvážila doma uvařit chobotničky a dopadlo to celkem fajn i když jsem měla velké obavy. Jak se ukázalo, neopodstatněné :)

  • Pavlína Žaliová | 20. 4. 2005 08:45

    Recept nám chutnal, jen bych doporučila snížit množství oleje, i když je olivový olej zdravý, bylo ho opravdu příliš.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chobotnice - mražené Cibule Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
Chocolate chip Cheesecake
Chocolate chip Cheesecake
Chodský koláč
Chodský koláč
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact