• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
Napište svůj komentář k receptu

Chobotnice po athénsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chobotnice po athénsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g chobotnice - mražené (Nebo mořské ovoce)
    • 150
      g cibule
    • 300
      g rajčata
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka petželka

Postup přípravy receptu

1
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Smažené chobotnice

Smažené chobotnice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RADKA | 9. 11. 2014 12:15

    :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

  • zdenek novotný | 9. 7. 2012 10:35

    dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

  • Nela | 7. 10. 2011 11:19

    je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

  • Lucie | 2. 2. 2011 15:02

    Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:28

    Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

  • Zuzka | 4. 2. 2008 14:29

    Ziju uz tretim rokem v Recku, takze s mym manzelem takove jidla zboznujeme. Jen jsem udelala male upravy. Palicka cesneku je opravdu moc, zbytecne prebije chut chobotnic, takze jsem mnozstvi snizila, oleje naopak pridala, jsme na neho zvykli. Chobotnicky jsem podusila v tlakovem hrnci. Oregano pridavat az ke konci jinak jidlo zhorkne. Omacku jsem si udelala zvlast ( zesklovatela cibulku pridala cesnek, rajcata a koreni a zalila vyvarem z chobotnic). Kdyz vam omacka treba nebude chutnat, vzdy se daji alespon zachranit chobotnice a snist obycejnym zpusobem posypane oreganem a zalite olivovym olejem a pokapane citronem. S cim opravdu nesouhlasym je podavani s opecenymi brambory. Tyto jidla se podavaji s bilym krupavym pecivem, opecenym chlebem, nebo makarony (takove ty kratke rourky) a salatem, treba reckym. Zadny morsky vytvor si brambory opravdu nezaslouzi.

  • Zuzka | 2. 5. 2007 16:33

    Jesli to traveni neni spise zpusobeno takovou davkou cesneku. 1 palicka se mi zda opravdu mnoho, cesnek je vyborny je afrodisiakum, ale nemelo by se to s nim prehanet...

  • Klara Kholova | 31. 8. 2006 22:15

    jestli take muzu pridat jeste jeden komentar, take jsem pot snedeni mela veliky problem chobotnice stravit

  • Klara Kholova | 14. 12. 2005 22:23

    ..tak dodavam dodatek...jidlo bylo dobre, jak pisi nize, ale mela jsem velky problem chobotnice vubec stravit...tak nevim, jestli je to mym zaludkem nebo upravou :)

  • Klara Kholova | 14. 11. 2005 20:12

    Tak právě si na těchto chobotničkách pochutnávám :) Dokonce jsem můj výtvor i vyfotila, takže kdyby měla autorka zájem přidat k receptu foto, mohu poslat.Musím přiznat, poprvé v životě jsem se odvážila doma uvařit chobotničky a dopadlo to celkem fajn i když jsem měla velké obavy. Jak se ukázalo, neopodstatněné :)

  • Pavlína Žaliová | 20. 4. 2005 08:45

    Recept nám chutnal, jen bych doporučila snížit množství oleje, i když je olivový olej zdravý, bylo ho opravdu příliš.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chobotnice - mražené Cibule Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Domácí kečup

Domácí kečup

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Virgin mojito
Virgin mojito
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Mirai Navrátil po zlomení čelisti: Dohoda s útočníkem!

Mirai Navrátil po zlomení čelisti: Dohoda s útočníkem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
Chocolate chip Cheesecake
Chocolate chip Cheesecake
Chodský koláč
Chodský koláč
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact