Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky, pokud máme rádi, tak i nakrájenou klobásku. Když je maso měkké, přidáme okapané a pokrájené kysané zelí, smetanu (stačí ta na vaření), několik dílků taveného sýra, popřípadě třeba nivu, eidam a pod. Vaříme do té doby, než se sýry rozpustí a omáčka mírně zhoustne. Potom vše smícháme se scezenými těstovinami a dochutíme kořením, dle vlastního uvážení. Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na počtu strávníků a na chuti každého kuchaře.
2
Recept jsem vymyslela včera metodou "co dům dal". Bylo to rychlé a nad očekávání dobré, samozřejmě fantazii se meze nekladou, recept lze různě obměňovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Wernischova
|3. 3. 2009 23:48
To se mi líbí, to musím zkusit! Kombinace všeho co máme rádi. Kromě toho se mi líbí spíše takovéto návody na zužitkování kde čeho než přesné recepty. O tom vaření v běžné denní domácí praxi přece je! Děkuji!