• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.
2
V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 5. 2012 12:40

    Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 14:22

    ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 4. 2011 14:12

    Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:58

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

  • majka | 19. 4. 2007 01:13

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  • Jiřina | 24. 2. 2007 12:25

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 14:23

    Dávám za jedna,manžel byl z nich h-o-t-o-v-ý!!! :o)Říkal,že lepší knedlíky snad ještě nejedl.

  • Dagmar | 10. 8. 2006 06:18

    Knedlíky jsou výborné, dělám je léta.Jestli můžu doporučit, brambory nestrouhejte, rozmačkejte je mačkadlem jako když děláte bramborové knedlíky.Čím teplejší brambory zpracováváte, tím jsou knedlíky lepší, co kdo vydrží na ruce. Mě je vždy hňácá manžel, tomu horké na ruce nevadí. Zkuste.Jsou vynikající.

  • Stanislava Šourková | 6. 6. 2005 16:01

    Moje babička tomu říkávala bosáky,ale recept jsem bohužel neměla a hledala, dí¨ky za tento příspěvek, protože jsou velmi zvláštní syté a hlavně chutné. Vyzkoušejte a nebudete litovat,jsou super hlavně s pečeným masem a přílohu jako zelí apd. ani nepotřebujete.

  • Pavlína | 3. 6. 2005 13:58

    Tak teda jen pro zajímavost musím napsat, že se to dá jíst ale vypadá to zajímavě .... a není to ani špatné je to opravdu překvapení ale asi je ještě udělám k zelí a k masu vepřovému třeba

  • Alena | 2. 6. 2005 09:44

    Jo náhodou jsem zkusila tento recept protože jsem měla po ruce žádané ihgredience ale až na to že to vypadá jako "amarouny" je to velmi zajimavé ale kupodivu chutné..... nechte se taky překvapit

  • Anonym | 1. 6. 2005 09:16

    Zajímavé, zkusím zda se to dá jíst...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Masové závitky

Masové závitky

Pikantule

Pikantule

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
21
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
21
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotnice po athénsku
Chobotnice po athénsku
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact