• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.
2
V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 5. 2012 12:40

    Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 14:22

    ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 4. 2011 14:12

    Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:58

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

  • majka | 19. 4. 2007 01:13

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  • Jiřina | 24. 2. 2007 12:25

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 14:23

    Dávám za jedna,manžel byl z nich h-o-t-o-v-ý!!! :o)Říkal,že lepší knedlíky snad ještě nejedl.

  • Dagmar | 10. 8. 2006 06:18

    Knedlíky jsou výborné, dělám je léta.Jestli můžu doporučit, brambory nestrouhejte, rozmačkejte je mačkadlem jako když děláte bramborové knedlíky.Čím teplejší brambory zpracováváte, tím jsou knedlíky lepší, co kdo vydrží na ruce. Mě je vždy hňácá manžel, tomu horké na ruce nevadí. Zkuste.Jsou vynikající.

  • Stanislava Šourková | 6. 6. 2005 16:01

    Moje babička tomu říkávala bosáky,ale recept jsem bohužel neměla a hledala, dí¨ky za tento příspěvek, protože jsou velmi zvláštní syté a hlavně chutné. Vyzkoušejte a nebudete litovat,jsou super hlavně s pečeným masem a přílohu jako zelí apd. ani nepotřebujete.

  • Pavlína | 3. 6. 2005 13:58

    Tak teda jen pro zajímavost musím napsat, že se to dá jíst ale vypadá to zajímavě .... a není to ani špatné je to opravdu překvapení ale asi je ještě udělám k zelí a k masu vepřovému třeba

  • Alena | 2. 6. 2005 09:44

    Jo náhodou jsem zkusila tento recept protože jsem měla po ruce žádané ihgredience ale až na to že to vypadá jako "amarouny" je to velmi zajimavé ale kupodivu chutné..... nechte se taky překvapit

  • Anonym | 1. 6. 2005 09:16

    Zajímavé, zkusím zda se to dá jíst...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Meteník

Meteník

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
49
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
42
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
20
Rybí filé zapečené se sýrem
Rybí filé zapečené se…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotnice po athénsku
Chobotnice po athénsku
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact