• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.
2
V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 5. 2012 12:40

    Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 14:22

    ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 4. 2011 14:12

    Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:58

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

  • majka | 19. 4. 2007 01:13

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  • Jiřina | 24. 2. 2007 12:25

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 14:23

    Dávám za jedna,manžel byl z nich h-o-t-o-v-ý!!! :o)Říkal,že lepší knedlíky snad ještě nejedl.

  • Dagmar | 10. 8. 2006 06:18

    Knedlíky jsou výborné, dělám je léta.Jestli můžu doporučit, brambory nestrouhejte, rozmačkejte je mačkadlem jako když děláte bramborové knedlíky.Čím teplejší brambory zpracováváte, tím jsou knedlíky lepší, co kdo vydrží na ruce. Mě je vždy hňácá manžel, tomu horké na ruce nevadí. Zkuste.Jsou vynikající.

  • Stanislava Šourková | 6. 6. 2005 16:01

    Moje babička tomu říkávala bosáky,ale recept jsem bohužel neměla a hledala, dí¨ky za tento příspěvek, protože jsou velmi zvláštní syté a hlavně chutné. Vyzkoušejte a nebudete litovat,jsou super hlavně s pečeným masem a přílohu jako zelí apd. ani nepotřebujete.

  • Pavlína | 3. 6. 2005 13:58

    Tak teda jen pro zajímavost musím napsat, že se to dá jíst ale vypadá to zajímavě .... a není to ani špatné je to opravdu překvapení ale asi je ještě udělám k zelí a k masu vepřovému třeba

  • Alena | 2. 6. 2005 09:44

    Jo náhodou jsem zkusila tento recept protože jsem měla po ruce žádané ihgredience ale až na to že to vypadá jako "amarouny" je to velmi zajimavé ale kupodivu chutné..... nechte se taky překvapit

  • Anonym | 1. 6. 2005 09:16

    Zajímavé, zkusím zda se to dá jíst...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Věnečky

Věnečky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

208
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
77
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
65
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
65
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
57
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Výročí smrti krále popu: Co se dělo v posledních hodinách života Michaela Jacksona (†50)?

Výročí smrti krále popu: Co se dělo v posledních hodinách života Michaela Jacksona (†50)?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotnice po athénsku
Chobotnice po athénsku
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact