• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.
2
V osolené vroucí vodě vaříme 15 minut. Jsou vynikající s osmaženou cibulkou k zelí a k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 5. 2012 12:40

    Ano,je to pravda.V Polsku jim říkají ,,kluski,, a mají na ně i speciální škrob.Na kilo brambor 250gr škrobu,2vajíčka a sůl.Jsou takové nadýchané jako polštářky a u nás je mají všichni rádi :-).Jedí se se smetanovou omáčkou,zelovým salátem a masíčkem.

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • Helena | 8. 4. 2012 08:04

    V Polsku je to velmi častá příloha,,,říkají jim kluski, dělá se do nich ještě důlek, aby se v nich udržela mšťáva z masa

  • recepty73
    recepty73 | 4. 4. 2011 14:22

    ...to byla jistota ;-) . Fotku s hotovými jsem někde ,,propil,, ;-) :-) .Jestli jí budeš mít, tak se to přehodí ;-) :-) ...

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 4. 2011 14:12

    Jirko, trochu si mne zmátl tou fotkou.... Já tam vidím vejce, ale v receptu žádné vejce nečtu. Chlupáče miluji a chtěla jsem je zkusit, ale teď nevím, zda vejce dát. nebo ne....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:58

    ...lze i házet do horké vody lžící nabrané kousky rovnou z mísy... ;-)

  • majka | 19. 4. 2007 01:13

    tyhle kendlíky dělává moje sestra a její tchně v Budějovicích. Je to tam taková specialita a říkají tomu drbáky. jsou to skutečně takové koule slizké, velikosti tenisáku ale s výpečky nebo se svíčkovou jsou nehorázně dobrý

  • Jiřina | 24. 2. 2007 12:25

    Dnes jsem zkusila knedlíky ,ale nikdo mi je nejedl hrozné lepkavé jako žvýkačka ,ani ta drubež si nepochutnala skuz a uvidíš.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 14:23

    Dávám za jedna,manžel byl z nich h-o-t-o-v-ý!!! :o)Říkal,že lepší knedlíky snad ještě nejedl.

  • Dagmar | 10. 8. 2006 06:18

    Knedlíky jsou výborné, dělám je léta.Jestli můžu doporučit, brambory nestrouhejte, rozmačkejte je mačkadlem jako když děláte bramborové knedlíky.Čím teplejší brambory zpracováváte, tím jsou knedlíky lepší, co kdo vydrží na ruce. Mě je vždy hňácá manžel, tomu horké na ruce nevadí. Zkuste.Jsou vynikající.

  • Stanislava Šourková | 6. 6. 2005 16:01

    Moje babička tomu říkávala bosáky,ale recept jsem bohužel neměla a hledala, dí¨ky za tento příspěvek, protože jsou velmi zvláštní syté a hlavně chutné. Vyzkoušejte a nebudete litovat,jsou super hlavně s pečeným masem a přílohu jako zelí apd. ani nepotřebujete.

  • Pavlína | 3. 6. 2005 13:58

    Tak teda jen pro zajímavost musím napsat, že se to dá jíst ale vypadá to zajímavě .... a není to ani špatné je to opravdu překvapení ale asi je ještě udělám k zelí a k masu vepřovému třeba

  • Alena | 2. 6. 2005 09:44

    Jo náhodou jsem zkusila tento recept protože jsem měla po ruce žádané ihgredience ale až na to že to vypadá jako "amarouny" je to velmi zajimavé ale kupodivu chutné..... nechte se taky překvapit

  • Anonym | 1. 6. 2005 09:16

    Zajímavé, zkusím zda se to dá jíst...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
32
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotnice po athénsku
Chobotnice po athénsku
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky ze solamylu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact