Knedlíky jsou výborné ! Mouku jsem namíchala hrubou a hladkou napůl, vejce jenom jedno. Houby jsem použila mražené.
Houby už rostou... a tohle jídlo chutnalo :-)
Paní Lenko, chlupaté knedlíky dělám podobně jako paní Miroslava, jen ze syrových brambor, ale přidávám vejce a mouku míchám hrubou a hladkou. A ty houby? Sušené houby /asi 1 1/2 velké hrsti/ nechám chvíli povařit v osolené vodě /asi 5 min./, pak se nechají okapat. Mezitím si na větším množství sádla /2 velké lžíce - i víc/osmahnu cibuli dozlatova /cibulí nešetřím, alespoň 2 - 3 velké/. Přidám houby, víc osolím /musí to mít chuť/ a chvilku podusím, pak do této směsi vmíchám knedlíky. Musí to být takový "klouzavý"Toto je tak pro 4 osoby.Množství je jen přibližné, dělám to jen od oka. No, pak už jen zachraňuju alespoň něco pro sebe. jestli je, Lenko, zkusíte, doufám, že budou chutnat. Ivana
Pani Ivano, jak delate se susenymi houbami? Take obalujete knedliky, nebo plnite?
Do smaženice nepřidávám vejce,přijde mi to pak takové suché.
Já dělám chlupaté knedlíky jen ze syrových brambor, nastrouhám,vymačkám vodu, osolím a přidávám hr. mouku, až je těsto akorát. Vykrajuji malou lžičkou a vařím v osolené vodě. Tak mě je naučila moje tchyně a říkala jim hopsalky.S houbama je také dělám, ale houby jen podusím s kmínem. Vejce nedávám. Příště zkusím.
V naší rodině patří chlupaté knedlíky s houbami k nejoblíbenějším jídlům. Dělám je ale se sušenými houbami. Takhle se smaženicí to neznám. Určitě vyzkouším.