Brambory jemně nastrouháme, vyluhovanou vodu z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou, strouhankou. Hodně promícháme, lžící nabíráme těsto a v ruce ho trochu vytvarujeme.
2
Těsto hned hážeme do vařící vody, trochu osolené, vaříme 8-10 minut.
výborné ! manžel byl spokojen. jen první várka byla asi tak o polovinu menší (rozměr) po uvaření ))) ale pak jsem je dohustila a tak jsme se přežrali !!!!
Jana
|20. 2. 2014 15:46
Vyzkoušela jsem je, jsou jedinečný. Povedly se hned napoprvé a moc nám chutnaly.
irenaa
|12. 12. 2013 19:33
dobry den chci se zeptat kdyz nemam vajicko,lze ho nahradit solamylem??
Bála jsem se, že se mi na první pokus nepodaří, ale byly na 1*** :-) dostala jsem i pochvalu od babičky, která je dělá pravidelně! :-) moc děkuji za super recept! Dneska je budu dělat zase :-) Mňamka! <3
Vynikající chlupačky! Díky za recept, vařívám je dost často, tyhle jsou měkké a přitom se nerozvářejí, podařily se i z nových brambor. Dělala jsem je s houbami a zelím z cukety a bezvadně jsme si pochutnali.Dávám 1*! Ljuba.
Hanka
|5. 11. 2010 17:11
I ja je presne delam takove jak vy me je naucila babicka takto delat a presne bucek ,kachna pecene maso s tim jsou opravdu nej ;-)
Aja Bouzková
|15. 12. 2009 12:13
já dělám z napůl uvařených a syrových brambor,a s hrubu moukou..........miluju je,říká se jim také drbáky a ty musí "plavat",takže nej jsou s pečenou kachnou,či bůščkem a se zelím................lahoda :-)
Michaela Štěpánová
|23. 10. 2009 13:25
přítel chlupaté knedlíky miluje , ale pro mě jsou noční můra většinou se buď rozvaří nebo jsou tvrdé, ale tyhle se mi povedly hned na popvé a byly fakt výborné , vařila jsem je cca 15 minut (asi jsem udělala větší než bylo v receptu myšleno ) a nerozvařily se díky za recept
recepty 73
|22. 6. 2009 19:33
Nedávám ani strouhanku,ani rohlíky.Kdysi mě je naučila tchýně jen ze syrových brambor,vajec a polohrubé mouky se solí a do dneška jsem si myslel,že jiné snad ani nejsou.No,zase jsem o něco chytřejší,určitě vyzkouším!Jiří
Míša Lánská
|15. 6. 2007 17:59
Já nedávám strouhanku, ale nakrájený rohlíky na kostičky.
Majka Rončáková
|4. 6. 2007 12:00
Tento recept jsem zdědila po tchýni, ale knedlíky obaluji v mouce před vhozením do vařící vody. Vařím asi 20 min.