• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky (klouzáky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4,577
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka (100-150)
    • 60
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Brambory jemně nastrouháme, vyluhovanou vodu z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou, strouhankou. Hodně promícháme, lžící nabíráme těsto a v ruce ho trochu vytvarujeme.
2
Těsto hned hážeme do vařící vody, trochu osolené, vaříme 8-10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikol | 1. 3. 2015 15:02

    na kolik je to přibližně porcí ? :-)

  • nama | 26. 3. 2014 15:22

    výborné ! manžel byl spokojen. jen první várka byla asi tak o polovinu menší (rozměr) po uvaření :)))) ale pak jsem je dohustila a tak jsme se přežrali !!!!

  • Jana | 20. 2. 2014 15:46

    Vyzkoušela jsem je, jsou jedinečný. Povedly se hned napoprvé a moc nám chutnaly.

  • irenaa | 12. 12. 2013 19:33

    dobry den chci se zeptat kdyz nemam vajicko,lze ho nahradit solamylem??

  • Bára Bařena
    Bára Bařena | 15. 7. 2013 18:00

    Bála jsem se, že se mi na první pokus nepodaří, ale byly na 1*** :-) dostala jsem i pochvalu od babičky, která je dělá pravidelně! :-) moc děkuji za super recept! Dneska je budu dělat zase :-) Mňamka! <3

  • MartulkaP | 22. 8. 2012 18:43

    Bohužel se první pokus nepodařil, asi nejspíš špatné brambory :-\ Napodruhé už jsou lepší :-)

  • MartulkaP | 22. 8. 2012 18:43

    Bohužel se první pokus nepodařil, asi nejspíš špatné brambory :-\ Napodruhé už jsou lepší :-)

  • pavluša200 | 22. 1. 2012 09:50

    moc dobré a rychlé

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 10:47

    ...mouku přidávám přiměřeně - podle toho jak jsou brambory moučné ...

  • smolici
    smolici | 10. 1. 2012 19:45

    první várka se rozvařila (i když jsem přesně dodržela postup), ale po přidání mouky bylo vše OK ;-) ... jsou výborné a jednoduché

  • odolov11 | 8. 8. 2011 16:36

    Vynikající chlupačky! Díky za recept, vařívám je dost často, tyhle jsou měkké a přitom se nerozvářejí, podařily se i z nových brambor. Dělala jsem je s houbami a zelím z cukety a bezvadně jsme si pochutnali.Dávám 1*! Ljuba.

  • Hanka | 5. 11. 2010 17:11

    I ja je presne delam takove jak vy me je naucila babicka takto delat a presne bucek ,kachna pecene maso s tim jsou opravdu nej ;-)

  • Aja Bouzková | 15. 12. 2009 12:13

    já dělám z napůl uvařených a syrových brambor,a s hrubu moukou..........miluju je,říká se jim také drbáky a ty musí "plavat",takže nej jsou s pečenou kachnou,či bůščkem a se zelím................lahoda :-)

  • Michaela Štěpánová | 23. 10. 2009 13:25

    přítel chlupaté knedlíky miluje , ale pro mě jsou noční můra většinou se buď rozvaří nebo jsou tvrdé, ale tyhle se mi povedly hned na popvé a byly fakt výborné , vařila jsem je cca 15 minut (asi jsem udělala větší než bylo v receptu myšleno ) a nerozvařily se díky za recept

  • recepty 73 | 22. 6. 2009 19:33

    Nedávám ani strouhanku,ani rohlíky.Kdysi mě je naučila tchýně jen ze syrových brambor,vajec a polohrubé mouky se solí a do dneška jsem si myslel,že jiné snad ani nejsou.No,zase jsem o něco chytřejší,určitě vyzkouším!Jiří

  • Míša Lánská | 15. 6. 2007 17:59

    Já nedávám strouhanku, ale nakrájený rohlíky na kostičky.

  • Majka Rončáková | 4. 6. 2007 12:00

    Tento recept jsem zdědila po tchýni, ale knedlíky obaluji v mouce před vhozením do vařící vody. Vařím asi 20 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Chlupaté
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím…
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky III.
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky (klouzáky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact