Syrové a vařené (vychladlé) brambory nastrouháme na jemno na struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Dáme vařit vodu se solí. Těsto necháme 10 minut odležet a lžící vykrajujeme knedlíky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty. Zkusíme udělat jeden knedlík a pokud by se rozvářel, přidáme ještě trochu mouky. Podáváme s kysaným zelím a nebo se špenátem k libovolnému masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Kopečná
|13. 3. 2010 09:37
Já ještě do teplých knedlíků přidávám na kostičky nakrájenou osmaženou anglickou nebo uzené a právě to zelí. Pak to slouží ne jako příloha, ale jako hlavní jídlo
Kristýna Korečková
|3. 3. 2007 19:50
Tak takhle přesně je taky dělám a pokaždé jsou výborný.