Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o něco víc, než mouky.
2
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka je udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stráhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Ne vařit naplno.
3
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušet, jestli jsou hotové. Kdo chce může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|26. 5. 2016 13:15
Dneska jsem jim dala korunu a nevím proč :'( . Rozvařily se na kaši tak, že jsem musela mazat rychle k vietnamcovi pro knedlík.
Jara
|23. 2. 2014 12:50
Dnes byly k pečené kačeně se zelím a moc jsme si pochutnali. Příště je udělám zase. :-)
Jana
|3. 5. 2013 19:46
Moc dobré,vařím je již několik let a pořád jsou oblíbené,já osmahnu cibuli a slaninku a vše smíchám se zelím ;-) i chlupáče,dělám jich fakt hodně,ale vždy je to málo
Teď jsem chlupáče vyndala z hrnce, jsou výborné. Jako od maminky :-)
Irena Sedláčková
|23. 3. 2008 09:08
toto jsou nejlepší chlupaté knedlíky co znám , když brambory oloupu a nastrouhám tak je spařím horkým mlékem, aby moc neztmavly a pak pokračuji. Jsou bezva jako příloha k masu.