Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|27. 5. 2007 22:21
Asi 20 minut, Věrko, ale klidně můžete i déle. V páře se knedlíky nepřevaří.
vera ptacnikova
|26. 5. 2007 18:45
mila di mam otazku jak dlouho varite ty knedliky vtepare?
Di
|27. 5. 2005 21:54
Na 5 velkých brambor dávám 5 rohlíků, jedno vejce a 5 lžic polohrubé mouky. Těsto promíchám, udusám a nechám chvíli uležet, aby rohlíky (suché kostičky) vsákly vodu z brambor. Nelekejte se, že těsto ztmavne (vařením zesvětlá). Koule obalím v hladké mouce a vařím v páře! Jsou senzační zvláště z nových brambor.
Helena Nová
|22. 3. 2005 13:26
Tyto knedlíky dělám často, jsou výborné. Já nejdřív nakrájím rohlíky, dám do misky a na ně rovnou strouhám brambory. Osolím, promíchám , hmotu v misce stlačíma nechám asi 1 hod stát. Voda z brambor se vsákne do rohlíků a nemusím přidávat mouku. Také před vařením knedlíky obalím v solamylu.
Josef
|29. 11. 2004 22:41
Knedlíky jsou nejlepší asi ve velikosti střední broskve a po jejich uhnětení v dlaních a případném vymačkání přebytečné vody, doporučuji takto vzniklou kouli obalit v bramborovém škrobu a pak vařit 8-10min a další 2-3minuty nechat "dojít" pod pokličkou. Pokud namísto strouhání použijete mixér se sekacími noži, je to jedna z nejrychlejších příprav chutných a lehkých knedlíků, kde nejvíce zdržování je se škrabáním brambor. Jsou vhodné i jako příloha ke gulášům či úpravám mas s výraznými omáčkami (např. Kuře v pivě). Přeji úspěšné vaření a dobrou chuť.
Fenix Eternal
|27. 11. 2004 16:06
Co takhle tam zkusit pridat treba trochu mouky?
Zdenka Kopecká
|17. 8. 2004 06:41
zkoušela jsem několikrát, vždy po několika minutách vyplavaly rohlíky a vznikla hustá směs k vylití do záchodu nebo na kompost podle toho kde jsem je vařila