• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
Napište svůj komentář k receptu

Chlupaté knedlíky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory větší
    • 4
      ks rohlík starší
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, sůl. Vše prohněteme, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 5. 2007 22:21

    Asi 20 minut, Věrko, ale klidně můžete i déle. V páře se knedlíky nepřevaří.

  • vera ptacnikova | 26. 5. 2007 18:45

    mila di mam otazku jak dlouho varite ty knedliky vtepare?

  • Di | 27. 5. 2005 21:54

    Na 5 velkých brambor dávám 5 rohlíků, jedno vejce a 5 lžic polohrubé mouky. Těsto promíchám, udusám a nechám chvíli uležet, aby rohlíky (suché kostičky) vsákly vodu z brambor. Nelekejte se, že těsto ztmavne (vařením zesvětlá). Koule obalím v hladké mouce a vařím v páře! Jsou senzační zvláště z nových brambor.

  • Helena Nová | 22. 3. 2005 13:26

    Tyto knedlíky dělám často, jsou výborné. Já nejdřív nakrájím rohlíky, dám do misky a na ně rovnou strouhám brambory. Osolím, promíchám , hmotu v misce stlačíma nechám asi 1 hod stát. Voda z brambor se vsákne do rohlíků a nemusím přidávat mouku. Také před vařením knedlíky obalím v solamylu.

  • Josef | 29. 11. 2004 22:41

    Knedlíky jsou nejlepší asi ve velikosti střední broskve a po jejich uhnětení v dlaních a případném vymačkání přebytečné vody, doporučuji takto vzniklou kouli obalit v bramborovém škrobu a pak vařit 8-10min a další 2-3minuty nechat "dojít" pod pokličkou. Pokud namísto strouhání použijete mixér se sekacími noži, je to jedna z nejrychlejších příprav chutných a lehkých knedlíků, kde nejvíce zdržování je se škrabáním brambor. Jsou vhodné i jako příloha ke gulášům či úpravám mas s výraznými omáčkami (např. Kuře v pivě). Přeji úspěšné vaření a dobrou chuť.

  • Fenix Eternal | 27. 11. 2004 16:06

    Co takhle tam zkusit pridat treba trochu mouky?

  • Zdenka Kopecká | 17. 8. 2004 06:41

    zkoušela jsem několikrát, vždy po několika minutách vyplavaly rohlíky a vznikla hustá směs k vylití do záchodu nebo na kompost podle toho kde jsem je vařila

  • Lenka Koller | 8. 7. 2004 05:59

    Jak asi maji byt velke?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Rohlík Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Pikantule

Pikantule

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Směs na špagety

Směs na špagety

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

81
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Chlupaté knedlíky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact