Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trošku vody a zpracujeme hladké těsto. Vykrajujeme z něj lžící noky a zavařujeme je do vařící osolené vody.
2
Po zavaření je opatrně nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu, při vaření je občas zamícháme. Vaříme asi 8 minut, pak je vyjmeme, necháme dobře okapat a promastíme je sádlem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ria
|4. 3. 2014 15:02
Dano máte pravdu.I když jsem začínala,nikdy jsem nepoužívala polotovary.Hnus..
Marie Horáková
|11. 10. 2006 19:17
Já jsem je taky tak dělala a vůbec nebyly špatné. Díky za připomenutí.
Hana Rožníčková
|11. 10. 2006 19:10
Přesně tak Di, každá jsme nějak začínala. Ať si každý zaloví v paměti a vzpomene si na sebe. Učený z nebe nepadl...
Di
|11. 10. 2006 18:49
Já bych to nezavrhovala. Když jsem začínala vařit, dělala jsem chlupaté knedlíky podobně. Jenom tehdy byly rovnou v prášku, tak jsme k nim přidala syrové brambory, aby opravdu byly "chlupaté". Postupně jsem pak přešla na čerstvé suroviny.
Dana Svobodová
|11. 10. 2006 16:52
Nezlobte se na mě, ale recept ne knedlíky v prášku je napsán na zadní straně obalu, hlavně není nad domácí knedlíky a ne z nějakého prášku.Ty nechutnají tak dobře, tento recept je hrozný jen po přečtení.