lžíce
hladká mouka
event. i nať z petržele nebo celeru
Postup přípravy receptu
1
Nastrouhám syrové brambory, vymačkám přes síto veškerou tekutinu, přidám nastrouhané brambory vařené, žloutek, hladkou mouku, majoránku, sůl, bílý pepř, trochu mléka na lepší formování a vymíchám asi tak do hustšího těsta, podobného jako na bramborové knedlíky.
2
Vyjmu na vál, utvořím váleček, nakrájím na stejné kousky a z těchto na rukou v rukavicích vytvořím kulaté knedlíčky. Rukavice si pomoučím v hladké mouce, dobře se knedlíčky na povrchu uzavřou, jsou hladké a neovářejí se. Zavářím do vařící se vody a vařím asi tak 10-15 minut.
3
Jsou výborné právě ke guláši na černém pivu, ale i k ostatním jídlům (vepřo knedlo zelo, vepřové plátky na černém pivu, segedín apod.).