• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Napište svůj komentář k receptu

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti, plecko, krkovička nebo i kuře, případně uzené maso - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • drcený kmín (ne mletý) - dle chuti
    • sádlo
    • 1
      ks cibule
  • Chlupaté knedlíky (drbáky):
    • 500
      g brambory moučné , oloupané, nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 140
      g polohrubá mouka dle potřeby, cca
  • Zelí:
    • 350
      g kysané zelí 300 -
    • sůl
    • cukr
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso, trochu podlijeme, jestli máme libové maso (plec) přidáme i trochu sádla, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka dozlatova. Dle potřeby promícháme a podléváme. Pečené kuře můžeme použít klidně i zbylé, klasicky upečené dle vlastního zvyku. Uzené maso, například rolovanou plec, krkovičku, moravské uzené... jen pokrájíme na kostičky a krátce orestujeme na osmažené cibuli.
2
Zelí: okapané zelí dáme do hrnce s dorůžova osmaženou cibulí, osolíme, osladíme dle chuti a pod poklicí podusíme doměkka cca 10 minut. Podlévat nemusíme, cukr ze zelí uvolní vody dost.
3
Chlupaté knedlíky: dáme si vařit hrnec s osolenou vodou a než se voda začne vařit, oloupané brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce a mouku. Vše dobře promícháme a z těsta mokrou nebo mastnou lžící odebíráme menší části, ze kterých za pomoci dvou lžic děláme noky, které ihned házíme do vroucí vody. Já nejradši lžící rozdělím těsto na zhruba stejně velké dílky, které pak v mokré ruce zpracuji do noku. Přijde mi to rychlejší a jednodušší.
4
Strouhat brambory můžeme jak na jemném nebo na hrubém struhadle, nebo zkombinovat půl na půl. Na jemném struhadle je hmota kompaktnější, ale z hrubého mi přijdou chutnější. Zlatá střední cesta je ta kombinovaná :-)
5
Množství mouky záleží na druhu brambor. Nejlepší je udělat jeden nok udělat na zkoušku. Zjistíme tak jestli se nerozváří (přidáme mouku) a taky dobu varu. Doba vaření: po vyplavání na hladinu necháme noky ještě krátce povařit a pak je cedníkem vyndáme a necháme okapat.
6
K pečenému masu přidáme okapané noky, vše promícháme, aby se nám noky omastily výpekem a vše vložíme do trouby bez přiklopení dopéct ještě na 10 minut. Pak podáváme s dušeným zelím.
7
Pokud nechceme maso s noky zapékat, nemusíme. Můžeme vše podávat i bez zapečení. A pokud chceme, můžeme naopak zapéct i se zelím, které vmícháme k masu a následně nasypeme i noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Javorková | 13. 3. 2017 05:51

    Na chlupačkách jsme si manželem včera velice pochutnali a kastrol zůstal po manželově přídavku skorem umytý.

  • Mirka | 29. 9. 2016 08:23

    Byly vynikajici a tak moc moc dekuji za recept O:-) <3

  • Ivan | 9. 8. 2016 17:24

    nechal jsem prsti na struhadle :-D

  • Eva | 15. 6. 2016 07:40

    Byly výborný!Děkuji za recept.

  • Barbora Polanská | 19. 3. 2016 15:40

    Vynikající chlupačky, recept je doladěný do posledního puntíku. Vřele doporučuji.

  • Tinity | 21. 9. 2015 16:24

    Výborný recept, sice trochu náročnější, ale ne zas tolik :) s manželem jsme se moc pochutnali. Děláno přesně posle receptu, jen jsem maso podlila pivem a vývarem. Moc děkuji, určitě ho zopáknu.

  • Ráďa | 7. 7. 2015 12:02

    Hmmmmmmmmmm :-)

  • Zuzana Váchová | 19. 4. 2015 20:21

    Výborné a syté. Zelí jsem nechala ho syrové kyselé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Knedlíky Chlupaté Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Králičí Z brambor Ze zeleniny Brambory Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Velikonoce Výjimečný den Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
45
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact