• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Napište svůj komentář k receptu

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti, plecko, krkovička nebo i kuře, případně uzené maso - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • drcený kmín (ne mletý) - dle chuti
    • sádlo
    • 1
      ks cibule
  • Chlupaté knedlíky (drbáky):
    • 500
      g brambory moučné , oloupané, nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 140
      g polohrubá mouka dle potřeby, cca
  • Zelí:
    • 350
      g kysané zelí 300 -
    • sůl
    • cukr
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso, trochu podlijeme, jestli máme libové maso (plec) přidáme i trochu sádla, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka dozlatova. Dle potřeby promícháme a podléváme. Pečené kuře můžeme použít klidně i zbylé, klasicky upečené dle vlastního zvyku. Uzené maso, například rolovanou plec, krkovičku, moravské uzené... jen pokrájíme na kostičky a krátce orestujeme na osmažené cibuli.
2
Zelí: okapané zelí dáme do hrnce s dorůžova osmaženou cibulí, osolíme, osladíme dle chuti a pod poklicí podusíme doměkka cca 10 minut. Podlévat nemusíme, cukr ze zelí uvolní vody dost.
3
Chlupaté knedlíky: dáme si vařit hrnec s osolenou vodou a než se voda začne vařit, oloupané brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce a mouku. Vše dobře promícháme a z těsta mokrou nebo mastnou lžící odebíráme menší části, ze kterých za pomoci dvou lžic děláme noky, které ihned házíme do vroucí vody. Já nejradši lžící rozdělím těsto na zhruba stejně velké dílky, které pak v mokré ruce zpracuji do noku. Přijde mi to rychlejší a jednodušší.
4
Strouhat brambory můžeme jak na jemném nebo na hrubém struhadle, nebo zkombinovat půl na půl. Na jemném struhadle je hmota kompaktnější, ale z hrubého mi přijdou chutnější. Zlatá střední cesta je ta kombinovaná :-)
5
Množství mouky záleží na druhu brambor. Nejlepší je udělat jeden nok udělat na zkoušku. Zjistíme tak jestli se nerozváří (přidáme mouku) a taky dobu varu. Doba vaření: po vyplavání na hladinu necháme noky ještě krátce povařit a pak je cedníkem vyndáme a necháme okapat.
6
K pečenému masu přidáme okapané noky, vše promícháme, aby se nám noky omastily výpekem a vše vložíme do trouby bez přiklopení dopéct ještě na 10 minut. Pak podáváme s dušeným zelím.
7
Pokud nechceme maso s noky zapékat, nemusíme. Můžeme vše podávat i bez zapečení. A pokud chceme, můžeme naopak zapéct i se zelím, které vmícháme k masu a následně nasypeme i noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Javorková | 13. 3. 2017 05:51

    Na chlupačkách jsme si manželem včera velice pochutnali a kastrol zůstal po manželově přídavku skorem umytý.

  • Mirka | 29. 9. 2016 08:23

    Byly vynikajici a tak moc moc dekuji za recept O:-) <3

  • Ivan | 9. 8. 2016 17:24

    nechal jsem prsti na struhadle :-D

  • Eva | 15. 6. 2016 07:40

    Byly výborný!Děkuji za recept.

  • Barbora Polanská | 19. 3. 2016 15:40

    Vynikající chlupačky, recept je doladěný do posledního puntíku. Vřele doporučuji.

  • Tinity | 21. 9. 2015 16:24

    Výborný recept, sice trochu náročnější, ale ne zas tolik :) s manželem jsme se moc pochutnali. Děláno přesně posle receptu, jen jsem maso podlila pivem a vývarem. Moc děkuji, určitě ho zopáknu.

  • Ráďa | 7. 7. 2015 12:02

    Hmmmmmmmmmm :-)

  • Zuzana Váchová | 19. 4. 2015 20:21

    Výborné a syté. Zelí jsem nechala ho syrové kyselé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Knedlíky Chlupaté Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Králičí Z brambor Ze zeleniny Brambory Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Velikonoce Výjimečný den Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Hamburgery original

Hamburgery original

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty,…
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
29
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…
26
Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Bramborový špíz s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact