ks
angrešt
Větších zralých bobulí (čím víc, tím líp)
6
lžíce
moučkový cukr
(4 lžíce fruktózy)
1
hrnek
voda
vanilkový pudink
Postup přípravy receptu
1
//**Krém:**// Do velkého hrnce dáme očištěné angreštové kuličky, fruktózu či cukr, vodu. Povaříme a rozmixujeme. Opět dáme na chvilku vařit a pak znovu rozmixujeme. Odebereme si kousek krému a nasypeme do něj pudingový prášek, dobře rozmícháme a vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
2
//**Těsto:**// Do mísy smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Oddělíme bílky od žloutků a žloutky důkladně ušleháme s vodou, přidáme fruktózu a šleháme doběla. Po lžících přidáváme směs mouky, práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Téměř dopečené těsto vyndáme. Na těsto nalijeme angreštový krém a povrch potřeme oslazeným sněhem z bílků. Dáme dopéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|29. 7. 2010 11:34
Z letošního angreštu je od včerejška marmeláda, mohla bych použít místo čerstvého ovoce kompot? To už bych ale nemusela tak vařit, že? Díky za odpověď. Ivana