• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlebový věnec
Napište svůj komentář k receptu

Chlebový věnec

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce sůl
    • 600
      ml vlažná voda
  • Náplň
    • 300
      g sýr niva
    • bazalka
    • 200
      g parmská šunka
    • olivový olej na pokapání

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a pružné těsto, které necháme 30 minut kynout. Poté propracujeme ještě jednou a necháme znova 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na užší obdélníkový plát silný asi 1 cm. Poklademe jej plátky šunky, nastrouhanou nivou a lístky bazalky.
2
Náplň pokapeme olejem a zabalíme - jako závin a spojíme jeho konce. Přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak ho poprášíme moukou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 35-40 minut.
3
Zdroj: časopis Pestré vaření.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebový dort III.

Chlebový dort III.

Bagetový (chlebový) salát

Bagetový (chlebový) salát

Chlebový salát Panzanella

Chlebový salát Panzanella

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evunia | 26. 10. 2012 08:31

    Plním jen sýrem...ale moc dobré...

  • Trunclová Markéta | 11. 7. 2012 07:04

    Moje první kynuté těsto a parádní!!Moc dobrá byla náplň,dělala jsem z půlkg mouky-pro jistotu!!

  • Zlatka | 10. 4. 2011 19:16

    Dneska jsem pekla podruhé a do náplně jsem dala restovanou cibulku, trochu česneku a parmezán, je to opravdu vynikající! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 3. 2011 17:29

    ...díky za foto a jsem rád,že Vám chutnalo!

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 22:35

    Vyborne!Testo krasne vykyne(pokud se vam nepodari uvarit kvasnice ;-) ),pouzila jsem gorgonzolu a uzenou sunku,tak jsme si posmakli. :-*

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 19:12

    ...bylo to fajn,ale s tou parmskou zkušenost nemám :-( .Paní Zlatka asi taky improvizovala,tak nevím :-\ .Ty si určitě poradíš ;-) :-D .

  • pippiva
    pippiva | 22. 2. 2011 16:15

    jejda,ted jsem nasla tento recept a ta napln vypada zatracene dooooobre,jen si rikam,jestli to s tou Parmskou nebude trochu moc slane(ona kdyz je tepelne upravena,tak je vic slana).Koukam,ze ty jsi to delal s veprovou sunkou.Asi mi nezbude,nez to vyzkusat 8-) :-\

  • Zlatka | 8. 2. 2011 19:03

    Tento recept jsem zkoušela včera a nadchnul mě, určitě budu opakovat. Těsto vykynulo na jedničku a náplň si může zvolit každý dle své chuti. Taky vypadá úžasně na řezu. Doporučuji !

  • recepty 73 | 22. 4. 2009 10:02

    Recept je opsaný z časopisu,ale v sobotu vyzkoušený.Chutnalo nám,tak jsem se chtěl podělit.Těsto jsem nechával kynout jen 1x 30minut a šunku jsem použil vepřovou-parmská nebyla po ruce.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cukr krupice Droždí Hladká mouka Olivový olej Parmská šunka Sůl Sýr Niva Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Chlebový dort III.
Chlebový dort III.
Chlebový salát Panzanella
Chlebový salát Panzanella
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím…
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
  • Recepty.cz
  • Chlebový věnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact