• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebový věnec
Napište svůj komentář k receptu

Chlebový věnec

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chlebový věnec
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce sůl
    • 600
      ml vlažná voda
  • Náplň
    • 300
      g sýr niva
    • bazalka
    • 200
      g parmská šunka
    • olivový olej na pokapání

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a pružné těsto, které necháme 30 minut kynout. Poté propracujeme ještě jednou a necháme znova 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na užší obdélníkový plát silný asi 1 cm. Poklademe jej plátky šunky, nastrouhanou nivou a lístky bazalky.
2
Náplň pokapeme olejem a zabalíme - jako závin a spojíme jeho konce. Přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak ho poprášíme moukou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 35-40 minut.
3
Zdroj: časopis Pestré vaření.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebový dort III.

Chlebový dort III.

Bagetový (chlebový) salát

Bagetový (chlebový) salát

Chlebový salát Panzanella

Chlebový salát Panzanella

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evunia | 26. 10. 2012 08:31

    Plním jen sýrem...ale moc dobré...

  • Trunclová Markéta | 11. 7. 2012 07:04

    Moje první kynuté těsto a parádní!!Moc dobrá byla náplň,dělala jsem z půlkg mouky-pro jistotu!!

  • Zlatka | 10. 4. 2011 19:16

    Dneska jsem pekla podruhé a do náplně jsem dala restovanou cibulku, trochu česneku a parmezán, je to opravdu vynikající! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 3. 2011 17:29

    ...díky za foto a jsem rád,že Vám chutnalo!

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 22:35

    Vyborne!Testo krasne vykyne(pokud se vam nepodari uvarit kvasnice ;-) ),pouzila jsem gorgonzolu a uzenou sunku,tak jsme si posmakli. :-*

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 19:12

    ...bylo to fajn,ale s tou parmskou zkušenost nemám :-( .Paní Zlatka asi taky improvizovala,tak nevím :-\ .Ty si určitě poradíš ;-) :-D .

  • pippiva
    pippiva | 22. 2. 2011 16:15

    jejda,ted jsem nasla tento recept a ta napln vypada zatracene dooooobre,jen si rikam,jestli to s tou Parmskou nebude trochu moc slane(ona kdyz je tepelne upravena,tak je vic slana).Koukam,ze ty jsi to delal s veprovou sunkou.Asi mi nezbude,nez to vyzkusat 8-) :-\

  • Zlatka | 8. 2. 2011 19:03

    Tento recept jsem zkoušela včera a nadchnul mě, určitě budu opakovat. Těsto vykynulo na jedničku a náplň si může zvolit každý dle své chuti. Taky vypadá úžasně na řezu. Doporučuji !

  • recepty 73 | 22. 4. 2009 10:02

    Recept je opsaný z časopisu,ale v sobotu vyzkoušený.Chutnalo nám,tak jsem se chtěl podělit.Těsto jsem nechával kynout jen 1x 30minut a šunku jsem použil vepřovou-parmská nebyla po ruce.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cukr krupice Droždí Hladká mouka Olivový olej Parmská šunka Sůl Sýr Niva Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Máslové řízky

Máslové řízky

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Medové trubičky

Medové trubičky

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
113
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
80
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
79
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
60
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Chlebový dort III.
Chlebový dort III.
Chlebový salát Panzanella
Chlebový salát Panzanella
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím…
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
  • Recepty.cz
  • Chlebový věnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact