Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár minut stát na teplém místě, až se začnou tvořit bublinky a vznikne kvásek.
3
Kvásek nalijte k mouce. Zpracujte těsto, aby bylo hladké a elastické. Můžete použít robot s hnětacím hákem. Mísu vytřete olivovým olejem a nechte v ní přikryté těsto na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny (mělo by zdvojnásobit objem).
Pastu tahini promíchejte s medem. Těsto na pomoučněné ploše vytvarujte do dlouhého pruhu silného asi 1 cm a širokého 10 cm. Na pruh rozetřete tahini s medem a pruh těsta podélně zarolujte. Dlouhý pramen těsta spirálovitě stočte a zarolujte do velkého šneku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, polijte rozpuštěným máslem a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 200 °C. Chléb pečte 25 minut a poté nechte zchladnout. Podávejte posypaný nasekanými bylinkami s jogurtem a olivami.