• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Napište svůj komentář k receptu

Chlebový šnek s tahini a fenyklem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Chlebový šnek s tahini a fenyklem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Spirálu z chlebového těsta posypte fenyklem. Tahini pastu, která je vyrobena z drcených semínek sezamu můžete promíchat s medem a chléb v ní namáčet.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g chlebová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička fenyklová semínka
    • 180
      ml vlažná voda
    • 7
      g sušené droždí
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžička med
    • 50
      g rozpuštěné máslo
    • petrželka řecký jogurt a olivy k podávání

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár minut stát na teplém místě, až se začnou tvořit bublinky a vznikne kvásek.
3
Kvásek nalijte k mouce. Zpracujte těsto, aby bylo hladké a elastické. Můžete použít robot s hnětacím hákem. Mísu vytřete olivovým olejem a nechte v ní přikryté těsto na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny (mělo by zdvojnásobit objem).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

4
Pastu tahini promíchejte s medem. Těsto na pomoučněné ploše vytvarujte do dlouhého pruhu silného asi 1 cm a širokého 10 cm. Na pruh rozetřete tahini s medem a pruh těsta podélně zarolujte. Dlouhý pramen těsta spirálovitě stočte a zarolujte do velkého šneku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, polijte rozpuštěným máslem a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 200 °C. Chléb pečte 25 minut a poté nechte zchladnout. Podávejte posypaný nasekanými bylinkami s jogurtem a olivami.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šnekový beránek

Šnekový beránek

Chlebový salát Panzanella

Chlebový salát Panzanella

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová mouka Cukr krupice Fenyklová semínka Med Olivový olej Pasta tahini Petrželka Rozpuštěné máslo Sůl Sušené droždí Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Pražené mandle

Pražené mandle

Výborný losos

Výborný losos

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Chléb

Chléb

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

58
Virgin mojito
Virgin mojito
42
Klasické lečo
Klasické lečo
33
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Herec Roman Zach: Falešná policistka chtěla jeho peníze!

Herec Roman Zach: Falešná policistka chtěla jeho peníze!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Chlebovo-zeleninová mňamka
Chlebovo-zeleninová mňamka
Chlebový dort III.
Chlebový dort III.
Chlebový salát Panzanella
Chlebový salát Panzanella
Chlebový věnec
Chlebový věnec
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím…
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
  • Recepty.cz
  • Chlebový šnek s tahini a fenyklem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact