Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu a vypracováváme, nejlépe elektrickým hnětačem tak dlouho, až máme vláčné nelepivé těsto ne příliš husté protože nakonec vpracujeme na kostičky nakrájený chleba.
2
Vytvoříme 6 knedlíků obalíme je v mouce a dáváme do vroucí osolené vody. Knedlíky nesmí být tvrdé uhňahňané, ale hezky měkké, než je vložíme do vody. Vaříme 25 minut. Hotový knedlík krájím na plátky nití, je krásně nadýchaný a nesrazí se jako když ho krájíme nožem.
3
Poznámka: kdo si přidá do knedlíků kurkumu, má knedlík jako z domácích vajec a když dáte zelené natě je knedlík krásně barevný. Je možno experimentovat dle toho k čemu knedlík děláme. Např. ke koprové omáčce přidávám do knedlíku nať z kopru, ke guláši přidávám červenou papriku a pepř atp.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie L.
|5. 3. 2010 14:56
Chtěla bych zkusit tyto knedlíky. Ta 1/2 chleba má být chléb měkký nebo mohou být kostičky z tvrdého chleba. Myslím tím, když mi zbyde chleba, nakrájím ho na kostičky, nechám usušit a pak je upotřebím do knedlíků? jde to takto?
Vlasta Kopová
|10. 8. 2009 18:00
Výborný! Dělala jsem ze třetinové dávky, vejce jsem tedy přidala, ale asi neni vážně třeba. Manžel si ráno usmyslel, že chce rajskou, neměla jsem housky, toto byla příjemná změna. Určitě zopakuji!!!Děkuji!
Vlasta Kopová
|10. 8. 2009 13:09
Výborné knedlíky, manžel si poručil rajskou, ale neměla jsem housky, udělala jsem tento knedlík, jen jsem přidala vejce, dělala jsem z třetinové dávky, měla jsem pěkný velký knedlík! Děkuji!