Množství surovin záleží na počtu strávníků. Krajíčky chleba namáčíme v rozšlehaném vejci se solí (dle chuti) z obou stran a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené chleby pokládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. Chleby potíráme hořčicí, poklademe plátky cibule, kousky okurky a papriky. Podáváme teplé i vychladlé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pupik
|18. 5. 2016 12:14
skvely 8-)
Lukáš
|26. 1. 2016 14:33
Výborný rychlý a významně levnější než které si kupuju na nádraží v bufáči.
A n i n a
|7. 8. 2015 10:58
:-*
bobes
|19. 7. 2015 21:04
ma to gule,dobra nahrazka topinek
Drahuš
|28. 4. 2015 06:01
Po letech jsem je včera udělala k večeři a když jich bylo skoro z celého bochníku a padlo na ně dvacet vajec, nezbylo ani ň. Smaženky nám po dlouhé době zase udělaly radost.
Pajka
|20. 11. 2013 14:55
Skvělý!!!!!!!!!Až na to,že mi je brácha málem všechny sežral.
Mikešová
|29. 5. 2012 15:10
Staré dobré smaženky <:-) <3
Petra
|20. 4. 2012 09:21
tyhle chleby nám vždycky dělala mamka :-P
Iva Rašková
|7. 2. 2012 17:20
Dělám je často, jsou výborný a všem chutnaj!
BÁRA
|25. 10. 2011 10:50
PRÁVĚ DOJÍDÁM ZBYLÉ CHLEBY ZE VČEREJŠKA A JSOU TAKY MŇAMOZNÍ, TEPLÝ BYLY JEŠTĚ LEPŠÍ :-P
Domca
|27. 8. 2011 19:56
mnamina :-*
Růža
|22. 7. 2011 12:00
Máme je moc rádi. Musím jich dělat hodně, aby zbyly i na druhý den ke svačině .
cerv
|17. 5. 2011 06:48
super vecere, dik 8-)
H.M.
|13. 4. 2011 06:56
mňaaam!
Míla
|14. 2. 2011 20:30
Z chleba jsem vykrajovala srdíčka a zdobila jsem s láskou :-D -ten můj totiž není na sladké ;-) a když je ten Valentýn ;-) !
S tím sýrem je to dobrý nápad, ale nepřipaluje se to potom na pánvi? Není praktičtější po osmažení jedné strany chleba sýrem posypat a než se upeče druhá strana tak se sýr rozteče?