Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté postavíme k teplu. Z vykynutého těsta rozdělíme ploché placky (3 kusy) na pomazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 8-10 minut.
Rozhodně je zkusím,akorát že není v postupu napsáno kdy se tam přidáva ta voda,těch 100ml!!! :-[
veronika
|7. 5. 2012 22:01
Tak zkusila jsem a výbornééé :-* . Akorat dat vice soli. Přiste zkusim pridat nejake bylinky nebo cesnek apod. to bude mnamka. Delala jsem dvojnasobne mnozstvi. Vsem clenum domacnosti chutnalo <:-) ;-)
mila ondruskova
|8. 5. 2010 02:35
prominte chtela jsem napsat nadchly
mila ondruskova
|8. 5. 2010 02:33
Dala jsem asi 50 ml mleka a zbytek vody. Placky mely chut jak rohliky. Ke gulasi vynikajici. Nejvice natchly meho zete. Urcite udelam znovu.
mila ondruskova
|6. 5. 2010 02:20
Mam zkusenosti,ze chleba nebo rohliky maji lepsi "clebovou " chut, kduz se tam da jen malinko mleka. Jinak to chutna jak kynuta buchta bez cukru.
Jana
|20. 11. 2005 15:30
Tak tohle mi moc chlebové nepřipadá.Zkuste přidat do těsta před mísením lžičku octa,a jeden krajíc chleba bez kůrek,rozmočený ve vodě a vyždímaný.Těsto bude mít lepší chuť i vůni.Můžete přidat i kmín nebo fenykl.