• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové "lasagne"

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g chleba starsi
    • 500
      g rajčata nebo sterilovana rajcata
    • česnek 2 strouzky
    • rozmarýn snitka
    • strouhaný parmazán nebo jiny syr podle chuti
    • olivový olej
    • bazalka nekolik listku
    • bešamel 1/2 l mleka,50 g hladke mouky,30 ml olivoveho oleje

Postup přípravy receptu

1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná, jen je rozmačkáme vidličkou a použijeme i šťávu. Přidáme snítku rozmarýnu a vaříme zhruba 30 minut. Osolíme a přidáme špetku cukru, odstraníme větvičku rozmarýnu.
2
V kastrůlku na mírném ohni smícháme olivový olej s moukou, pomalu přidáváme vlažné mléko a za stálého míchání vaříme 15 minut, osolíme. Bešamel z olivového oleje se lépe hodí k tomuto receptu, je lehce "pikantní".
3
Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, trochu rajčatové omáčky a poklademe navlhčenými plátky chleba (každý plátek před položením "projedeme" pod tekoucí vodou). Dáme znovu vrstvu bešamelu, rajčatovou omáčku, strouhaný parmezán (nebo jiný sýr...), lístky bazalky, chléb. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu, rajčatové omačky a sýru (sýrem nešetříme u žádne z vrstev). Zapečeme ve vyhřáte troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
4
Jako variantu můžeme obohatit jednotlivé vrstvy podle chuti a fantazie (zelenina...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela | 28. 5. 2014 20:06

    Muzu doporucit, opravdu se to da velmi dobre jist i studeny.

  • matyáš | 18. 7. 2013 21:52

    dobrý jídlo 8-)

  • iva kratka | 31. 5. 2013 15:02

    byla jsem prekvapena, jak jsou vyborne

  • Lili | 9. 2. 2013 21:33

    Naprosto skveleeeee <:-)

  • pippiva
    pippiva | 5. 8. 2012 15:56

    ;-)

  • Neurokiss | 20. 7. 2012 19:54

    Doporučuji název Chlebagne... 8-)

  • neurokiss | 20. 7. 2012 19:53

    Nestačím se divit... Každopádně rád jsem se opět něco nového o italské kuchyni dozvěděl... :-) :-)

  • Vanesa | 8. 6. 2012 14:29

    Posílám velkou jedničku za to jak jsou dobrý!!!

  • pippiva
    pippiva | 1. 5. 2012 23:53

    V nazvu receptu je slovo lasagne zamerne v uvozovkach, coz znamena, ze nazev je myslen s jistou davkou nadsazky. Srovnavat s klasickymi lasagnemi je samozrejme nesmysl. ;-)

  • Kozoroh | 1. 5. 2012 18:17

    Není to vyloženě špatné, ale srovnání s klasickými lasagnemi to samozřejmě nesnese, proto za sebe dávám 2 (dal bych asi 1-, kdybych mohl). Nicméně je to dobrý recept ke zužitkování starého chleba. Mám pocit, že ten náš klasický chléb tomu dodává kyselejší příchuť, takže je dobré na to myslet a trochu to kompenzovat v bešamelu nebo rajčatové omáčce.

  • Mici | 28. 4. 2012 18:07

    Udělej si sladké mlsání, třeba řezy nebo jinou dobrotu, prý to je dobré na nervy ;-)

  • pippiva
    pippiva | 28. 4. 2012 15:29

    Jen podotykam, ze toto kulinarske barbarstvi pochazi prave z Italie :-P , recept mam od me italske kolegyne z me italske prace a jedna se o vyuziti starsiho nejen italskeho chleba. Konkretne vyraz lasagne znam velice dobre, jakozto Cesko-italska obcanka zijici v Italii tyto testoviny pripravuji uz nejakych 14 let. A misto chleba nakrajeneho na tenke nudle jej muzete i rozmixovat, oprazit a pouzit na opravdove spagety misto parmazanu (to jeste kdyz chudi Italove nemeli na parmazan). To by se nekteri Cesi nestacili divit... 8-)

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:35

    A toto si ještě neodpustím ;-) .... Pan Babica by byl na Vás určitě moc pyšný, milá Pippivo... Pošlete mu ten recept... Třeba Vás pozve do svého pořadu a vymyslíte ještě spoustu dalších chlebových variací... Jako třeba chlebety(špagety), chlebolíny(torteliny), chlebioly(ravioly), atd. Přeji hodně štěstí a zdaru !!! :-D :-D :-D

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:30

    Prostě klasická česká megalomanská nenažranost kombinovaná se snahou nějak ušetřit... Ale co, když Vám to chutná, klidně se dál prezentujte jako kulinářští burani a nazvěte si ty čarovýtvory třeba chlebagne... :-D

  • neurokiss | 14. 4. 2012 10:56

    Kulinářské barbarství některých Čechů vážně nezná hranic... Nazývat zapečený chleba se sebelepšími a sebevíc lasagnovitě působícími ingrediencemi chlebové lasagne je více než trapné... To je jakoby Ital nastrouhal těstoviny, narval do toho koření, majoránku a česnek, osmažil to na oleji a říkal tomu vošouchy po italsku... (vošouchy = bramborové placky). Lasagne jsou konkrétně druh těstovin. Vypadá to, že si dnes nakrájím chleba na tenké nudle a budu mít tím pádem na oběd špagety.

  • Lesněnka | 16. 3. 2012 22:39

    Za 1 s *, fakt super!

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 11:19

    Je absolutne v poradku,ze nekomu neco nechutna a da spatnou znamku,tisic lidi,tisic chuti a kazdemu chutna neco jineho.Ocenila bych vsak i udani duvodu,napsat komentar moc casu nezabere a kritika je konstruktivni.

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 18:48

    ...tyhle "lasagne" s chuti dlabe i nas mlady pan,ktery hned tak neco nesni a to uz je co rict <:-) ...(a to jsem si rikala,ze me deti budou jist vsechno,ach,jak krute jsem se mylila :'( )Tesi me,ze jsi si pochutnal!

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 18:12

    ...česnek jsem v rajčatech nechal a bylinky použil sušené,dělal jsem s goudou a bylo to super :-P .Docela by se tam hodily i plátky žampionů nebo ten rakouský špek :-P ,ale to je zase o něčem jiném :-D

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 11:39

    ...si piš ;-) :-D

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 10:33

    Jo,jo,ja to delam s "nasim" chlebem,ktery je svetly a dost nadychany,ale musim upresnit-do housky ma daleko.Kdyz tak,hodim tady fotku chleba.Ale myslim si, ze se to da udelat i s klasickym chlebem,taky muzes pouzit veku... Nalakala jsem Te? ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 07:37

    :-\ ...Ivo,prosím Tě,používáš Váš místní chléb,či-li ten světlý,nadýchaný,spíše toustový(houskový)?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z mléka / sýra Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Česnek Chleba Olivový olej Rajčata Rozmarýn Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebové bramboráky
Chlebové bramboráky
Chlebové knedlíky
Chlebové knedlíky
Chlebové placky
Chlebové placky
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact