• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové "lasagne"

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g chleba starsi
    • 500
      g rajčata nebo sterilovana rajcata
    • česnek 2 strouzky
    • rozmarýn snitka
    • strouhaný parmazán nebo jiny syr podle chuti
    • olivový olej
    • bazalka nekolik listku
    • bešamel 1/2 l mleka,50 g hladke mouky,30 ml olivoveho oleje

Postup přípravy receptu

1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná, jen je rozmačkáme vidličkou a použijeme i šťávu. Přidáme snítku rozmarýnu a vaříme zhruba 30 minut. Osolíme a přidáme špetku cukru, odstraníme větvičku rozmarýnu.
2
V kastrůlku na mírném ohni smícháme olivový olej s moukou, pomalu přidáváme vlažné mléko a za stálého míchání vaříme 15 minut, osolíme. Bešamel z olivového oleje se lépe hodí k tomuto receptu, je lehce "pikantní".
3
Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, trochu rajčatové omáčky a poklademe navlhčenými plátky chleba (každý plátek před položením "projedeme" pod tekoucí vodou). Dáme znovu vrstvu bešamelu, rajčatovou omáčku, strouhaný parmezán (nebo jiný sýr...), lístky bazalky, chléb. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu, rajčatové omačky a sýru (sýrem nešetříme u žádne z vrstev). Zapečeme ve vyhřáte troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
4
Jako variantu můžeme obohatit jednotlivé vrstvy podle chuti a fantazie (zelenina...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela | 28. 5. 2014 20:06

    Muzu doporucit, opravdu se to da velmi dobre jist i studeny.

  • matyáš | 18. 7. 2013 21:52

    dobrý jídlo 8-)

  • iva kratka | 31. 5. 2013 15:02

    byla jsem prekvapena, jak jsou vyborne

  • Lili | 9. 2. 2013 21:33

    Naprosto skveleeeee <:-)

  • pippiva
    pippiva | 5. 8. 2012 15:56

    ;-)

  • Neurokiss | 20. 7. 2012 19:54

    Doporučuji název Chlebagne... 8-)

  • neurokiss | 20. 7. 2012 19:53

    Nestačím se divit... Každopádně rád jsem se opět něco nového o italské kuchyni dozvěděl... :-) :-)

  • Vanesa | 8. 6. 2012 14:29

    Posílám velkou jedničku za to jak jsou dobrý!!!

  • pippiva
    pippiva | 1. 5. 2012 23:53

    V nazvu receptu je slovo lasagne zamerne v uvozovkach, coz znamena, ze nazev je myslen s jistou davkou nadsazky. Srovnavat s klasickymi lasagnemi je samozrejme nesmysl. ;-)

  • Kozoroh | 1. 5. 2012 18:17

    Není to vyloženě špatné, ale srovnání s klasickými lasagnemi to samozřejmě nesnese, proto za sebe dávám 2 (dal bych asi 1-, kdybych mohl). Nicméně je to dobrý recept ke zužitkování starého chleba. Mám pocit, že ten náš klasický chléb tomu dodává kyselejší příchuť, takže je dobré na to myslet a trochu to kompenzovat v bešamelu nebo rajčatové omáčce.

  • Mici | 28. 4. 2012 18:07

    Udělej si sladké mlsání, třeba řezy nebo jinou dobrotu, prý to je dobré na nervy ;-)

  • pippiva
    pippiva | 28. 4. 2012 15:29

    Jen podotykam, ze toto kulinarske barbarstvi pochazi prave z Italie :-P , recept mam od me italske kolegyne z me italske prace a jedna se o vyuziti starsiho nejen italskeho chleba. Konkretne vyraz lasagne znam velice dobre, jakozto Cesko-italska obcanka zijici v Italii tyto testoviny pripravuji uz nejakych 14 let. A misto chleba nakrajeneho na tenke nudle jej muzete i rozmixovat, oprazit a pouzit na opravdove spagety misto parmazanu (to jeste kdyz chudi Italove nemeli na parmazan). To by se nekteri Cesi nestacili divit... 8-)

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:35

    A toto si ještě neodpustím ;-) .... Pan Babica by byl na Vás určitě moc pyšný, milá Pippivo... Pošlete mu ten recept... Třeba Vás pozve do svého pořadu a vymyslíte ještě spoustu dalších chlebových variací... Jako třeba chlebety(špagety), chlebolíny(torteliny), chlebioly(ravioly), atd. Přeji hodně štěstí a zdaru !!! :-D :-D :-D

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:30

    Prostě klasická česká megalomanská nenažranost kombinovaná se snahou nějak ušetřit... Ale co, když Vám to chutná, klidně se dál prezentujte jako kulinářští burani a nazvěte si ty čarovýtvory třeba chlebagne... :-D

  • neurokiss | 14. 4. 2012 10:56

    Kulinářské barbarství některých Čechů vážně nezná hranic... Nazývat zapečený chleba se sebelepšími a sebevíc lasagnovitě působícími ingrediencemi chlebové lasagne je více než trapné... To je jakoby Ital nastrouhal těstoviny, narval do toho koření, majoránku a česnek, osmažil to na oleji a říkal tomu vošouchy po italsku... (vošouchy = bramborové placky). Lasagne jsou konkrétně druh těstovin. Vypadá to, že si dnes nakrájím chleba na tenké nudle a budu mít tím pádem na oběd špagety.

  • Lesněnka | 16. 3. 2012 22:39

    Za 1 s *, fakt super!

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 11:19

    Je absolutne v poradku,ze nekomu neco nechutna a da spatnou znamku,tisic lidi,tisic chuti a kazdemu chutna neco jineho.Ocenila bych vsak i udani duvodu,napsat komentar moc casu nezabere a kritika je konstruktivni.

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 18:48

    ...tyhle "lasagne" s chuti dlabe i nas mlady pan,ktery hned tak neco nesni a to uz je co rict <:-) ...(a to jsem si rikala,ze me deti budou jist vsechno,ach,jak krute jsem se mylila :'( )Tesi me,ze jsi si pochutnal!

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 18:12

    ...česnek jsem v rajčatech nechal a bylinky použil sušené,dělal jsem s goudou a bylo to super :-P .Docela by se tam hodily i plátky žampionů nebo ten rakouský špek :-P ,ale to je zase o něčem jiném :-D

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 11:39

    ...si piš ;-) :-D

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 10:33

    Jo,jo,ja to delam s "nasim" chlebem,ktery je svetly a dost nadychany,ale musim upresnit-do housky ma daleko.Kdyz tak,hodim tady fotku chleba.Ale myslim si, ze se to da udelat i s klasickym chlebem,taky muzes pouzit veku... Nalakala jsem Te? ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 07:37

    :-\ ...Ivo,prosím Tě,používáš Váš místní chléb,či-li ten světlý,nadýchaný,spíše toustový(houskový)?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z mléka / sýra Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Česnek Chleba Olivový olej Rajčata Rozmarýn Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

111
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
19
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebové bramboráky
Chlebové bramboráky
Chlebové knedlíky
Chlebové knedlíky
Chlebové placky
Chlebové placky
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact