• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové "lasagne"

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g chleba starsi
    • 500
      g rajčata nebo sterilovana rajcata
    • česnek 2 strouzky
    • rozmarýn snitka
    • strouhaný parmazán nebo jiny syr podle chuti
    • olivový olej
    • bazalka nekolik listku
    • bešamel 1/2 l mleka,50 g hladke mouky,30 ml olivoveho oleje

Postup přípravy receptu

1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná, jen je rozmačkáme vidličkou a použijeme i šťávu. Přidáme snítku rozmarýnu a vaříme zhruba 30 minut. Osolíme a přidáme špetku cukru, odstraníme větvičku rozmarýnu.
2
V kastrůlku na mírném ohni smícháme olivový olej s moukou, pomalu přidáváme vlažné mléko a za stálého míchání vaříme 15 minut, osolíme. Bešamel z olivového oleje se lépe hodí k tomuto receptu, je lehce "pikantní".
3
Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, trochu rajčatové omáčky a poklademe navlhčenými plátky chleba (každý plátek před položením "projedeme" pod tekoucí vodou). Dáme znovu vrstvu bešamelu, rajčatovou omáčku, strouhaný parmezán (nebo jiný sýr...), lístky bazalky, chléb. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu, rajčatové omačky a sýru (sýrem nešetříme u žádne z vrstev). Zapečeme ve vyhřáte troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
4
Jako variantu můžeme obohatit jednotlivé vrstvy podle chuti a fantazie (zelenina...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela | 28. 5. 2014 20:06

    Muzu doporucit, opravdu se to da velmi dobre jist i studeny.

  • matyáš | 18. 7. 2013 21:52

    dobrý jídlo 8-)

  • iva kratka | 31. 5. 2013 15:02

    byla jsem prekvapena, jak jsou vyborne

  • Lili | 9. 2. 2013 21:33

    Naprosto skveleeeee <:-)

  • pippiva
    pippiva | 5. 8. 2012 15:56

    ;-)

  • Neurokiss | 20. 7. 2012 19:54

    Doporučuji název Chlebagne... 8-)

  • neurokiss | 20. 7. 2012 19:53

    Nestačím se divit... Každopádně rád jsem se opět něco nového o italské kuchyni dozvěděl... :-) :-)

  • Vanesa | 8. 6. 2012 14:29

    Posílám velkou jedničku za to jak jsou dobrý!!!

  • pippiva
    pippiva | 1. 5. 2012 23:53

    V nazvu receptu je slovo lasagne zamerne v uvozovkach, coz znamena, ze nazev je myslen s jistou davkou nadsazky. Srovnavat s klasickymi lasagnemi je samozrejme nesmysl. ;-)

  • Kozoroh | 1. 5. 2012 18:17

    Není to vyloženě špatné, ale srovnání s klasickými lasagnemi to samozřejmě nesnese, proto za sebe dávám 2 (dal bych asi 1-, kdybych mohl). Nicméně je to dobrý recept ke zužitkování starého chleba. Mám pocit, že ten náš klasický chléb tomu dodává kyselejší příchuť, takže je dobré na to myslet a trochu to kompenzovat v bešamelu nebo rajčatové omáčce.

  • Mici | 28. 4. 2012 18:07

    Udělej si sladké mlsání, třeba řezy nebo jinou dobrotu, prý to je dobré na nervy ;-)

  • pippiva
    pippiva | 28. 4. 2012 15:29

    Jen podotykam, ze toto kulinarske barbarstvi pochazi prave z Italie :-P , recept mam od me italske kolegyne z me italske prace a jedna se o vyuziti starsiho nejen italskeho chleba. Konkretne vyraz lasagne znam velice dobre, jakozto Cesko-italska obcanka zijici v Italii tyto testoviny pripravuji uz nejakych 14 let. A misto chleba nakrajeneho na tenke nudle jej muzete i rozmixovat, oprazit a pouzit na opravdove spagety misto parmazanu (to jeste kdyz chudi Italove nemeli na parmazan). To by se nekteri Cesi nestacili divit... 8-)

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:35

    A toto si ještě neodpustím ;-) .... Pan Babica by byl na Vás určitě moc pyšný, milá Pippivo... Pošlete mu ten recept... Třeba Vás pozve do svého pořadu a vymyslíte ještě spoustu dalších chlebových variací... Jako třeba chlebety(špagety), chlebolíny(torteliny), chlebioly(ravioly), atd. Přeji hodně štěstí a zdaru !!! :-D :-D :-D

  • neurokiss | 15. 4. 2012 13:30

    Prostě klasická česká megalomanská nenažranost kombinovaná se snahou nějak ušetřit... Ale co, když Vám to chutná, klidně se dál prezentujte jako kulinářští burani a nazvěte si ty čarovýtvory třeba chlebagne... :-D

  • neurokiss | 14. 4. 2012 10:56

    Kulinářské barbarství některých Čechů vážně nezná hranic... Nazývat zapečený chleba se sebelepšími a sebevíc lasagnovitě působícími ingrediencemi chlebové lasagne je více než trapné... To je jakoby Ital nastrouhal těstoviny, narval do toho koření, majoránku a česnek, osmažil to na oleji a říkal tomu vošouchy po italsku... (vošouchy = bramborové placky). Lasagne jsou konkrétně druh těstovin. Vypadá to, že si dnes nakrájím chleba na tenké nudle a budu mít tím pádem na oběd špagety.

  • Lesněnka | 16. 3. 2012 22:39

    Za 1 s *, fakt super!

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 11:19

    Je absolutne v poradku,ze nekomu neco nechutna a da spatnou znamku,tisic lidi,tisic chuti a kazdemu chutna neco jineho.Ocenila bych vsak i udani duvodu,napsat komentar moc casu nezabere a kritika je konstruktivni.

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 18:48

    ...tyhle "lasagne" s chuti dlabe i nas mlady pan,ktery hned tak neco nesni a to uz je co rict <:-) ...(a to jsem si rikala,ze me deti budou jist vsechno,ach,jak krute jsem se mylila :'( )Tesi me,ze jsi si pochutnal!

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 18:12

    ...česnek jsem v rajčatech nechal a bylinky použil sušené,dělal jsem s goudou a bylo to super :-P .Docela by se tam hodily i plátky žampionů nebo ten rakouský špek :-P ,ale to je zase o něčem jiném :-D

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 11:39

    ...si piš ;-) :-D

  • pippiva
    pippiva | 25. 2. 2011 10:33

    Jo,jo,ja to delam s "nasim" chlebem,ktery je svetly a dost nadychany,ale musim upresnit-do housky ma daleko.Kdyz tak,hodim tady fotku chleba.Ale myslim si, ze se to da udelat i s klasickym chlebem,taky muzes pouzit veku... Nalakala jsem Te? ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 07:37

    :-\ ...Ivo,prosím Tě,používáš Váš místní chléb,či-li ten světlý,nadýchaný,spíše toustový(houskový)?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z mléka / sýra Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Česnek Chleba Olivový olej Rajčata Rozmarýn Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

63
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
40
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
23
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebová růže s bylinkovým máslem
Chlebové bramboráky
Chlebové bramboráky
Chlebové knedlíky
Chlebové knedlíky
Chlebové placky
Chlebové placky
  • Recepty.cz
  • Chlebové "lasagne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact