Chléb nakrájíme na kostičky, necháme oschnout, osolíme a v míse smícháme s moukou a práškem do pečiva. Zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme vláčné nelepivé těsto.
2
Vyválíme 2 knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 20-25 minut. Během vaření knedlík obrátíme. Do knedlíků můžeme zapracovat dle chuti jemně krájenou petrželku. Knedlík je vhodný ke všem druhům gulášů.
Dnes odzkoušeno! :) A výborné!! Dělala jsem z poloviční dávky, protože jsme jen 2 a uplně stačilo. Změnila jsem jen to, že jsem z krajíců chleba odkrájela kůrky a do těsta přidala sušenou petrželku. Bezvadné. Chutné, jemné, vláčné. Dělala jsem s kuřecími nudličkami v houbové omáčce a pasovalo to k sobě. Doporučuji. :3
Přijde mi, že tam patří hodně vody, anebo také záleží na velikosti chleba a na tloušce krajíců. Každopádně i tak moc dobrej recept na jednoduché knedlíky ke guláši
Irena
|31. 10. 2016 17:22
Výborné, byla jsem příjemně překvapená. :-)
Anonymous
|9. 1. 2015 21:45
to bude určitě víborné
Adacat
|6. 7. 2014 19:09
Právě na ně jdu zadělat. písnu jak chutnaly. :-) Díky za tip.
samicek0607@gmail.com
|24. 5. 2012 11:09
Musí se opravdu vařit ve vodě????? Já dělám knedlíky na páře..dají se i tyhle????
Není to zase tak špatné. . .a to jsem si myslela že mě to moc chutnat nebude! Přesto jsme to ale úplně přesně podle Vašeho receptu něměla, ale je to takové hodně jedlé!! ;-)