Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
2
Dále si nastrouháme salám a sýr. Rozšleháme vajíčka. Vše přidáme do misky s chlebem. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a koření (sůl, pepř, majoránku, oregáno, nebo i jiné).
3
Dle chuti můžete přidat i hořčici. Dle řídkosti přidáme strouhanku nebo hladkou mouku. Těsto musí být trošku tužší, aby se dobře dělaly karbenátky.
4
Jak je těsto dobře promícháno, tvoříme karbenátky, které pak obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi s olejem. Podáváme se zeleninou.
5
Těsto je hodně na způsob bramboráku. Sousedé si je vychvalují a moc doporučují.