• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové celozrnné placky

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové celozrnné placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek špaldová mouka
    • 0,25
      hrnek ječná mouka
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      lžička mořská sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička koriandr
    • 1
      lžička fenykl
    • studená voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na studenou velkou teflonovou pánev rukou rychle roztáhneme z těsta placku, pomůže si ruku namáčet ve vodě - otázka cviku a pár placek :-) Pečeme mírně cca 10 minut oboustranně nasucho pod pokličkou do zlatova (bez pokličky bude placka suchá).
2
Naslano: ke konci pečení poklademe plátky nízkotučného sýra nebo po dopečené namažeme česnekovou pastou, vynikající je s brynzou s jogurtem a pórkem (1:2:1)
3
Nasladko: snížíme sůl ma 1/4 lžičky; potřeme džemem dle chuti, medem, tvarohem s třtinovou melasou apod.
4
Česneková pasta: utřeme 2-3 palice prolisovaného česneku s 2-3 lžičkami mořské soli, dáme do skleničky a vmícháme 2-3 lžíce olivového oleje, můžeme přidat bylinky dle chuti nebo pražená dýňová, slunečnicová nebo sezamová semínka. V lednici vydrží 2-3 měsíce, skvělý polotovar do pomazánek a salátů.
5
Placky jsou polotovar, lze s nimi neomezeně experimentovat co se složení týče (mouky z kukuřice, jahel, ovsa (nasladko), cizrny, ..., kysané zelí, cibule, česnek) tak i plnění, mazání a příloh - uvítám další inspirace. Ideální je mouku semlít před mísením těsta, pokud máte domácí mlýnek na obilí, chuť se posune o řád výše!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin D. Bašek | 26. 7. 2014 21:08

    Dnes jsme poprvé pekli tuhle placku a... Byla prostě skvělá, úplně si dovedeme představit nahradit tím všechno ostatní pečivo :-) Už se těšíme na další pokusy.

  • MartinV | 31. 1. 2007 19:15

    Trefa, Lidko ! Su skorem Ostravak, ale teď žiju na Šumavě :-) Takže nabízím vzít v létě pár placek do lodi a sjet kus Vltavy !

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:26

    Martne, lze se pozvat na případnou ochutnávku? Tedy pokud nejste ze Šumavy, Vysočiny, Ostravy a podobných končin... (Nic proti nim nemám, jen je to pro mě kapánek z ruky.)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:51

    Pokud někoho odradil naoko složitý postup, zkuste použít pouze celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku 1:1, přidat rozmixovaný zbytek vařené cizrny, čočky nebo hrachu a trochu tvrdého sýra krájeného na kostičky, sůl, kmín, koriandr. Uhníst s vodou v misce, fláknout na pánev, přiklopit a za 5 minut je hostina :-)) Držím palce !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fenykl Ječná mouka Koriandr Mletý kmín Mořská sůl Olej Pohanková mouka Špaldová mouka Studená voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Selská směs

Selská směs

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
34
Houbový guláš
Houbový guláš
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact