• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové celozrnné placky

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové celozrnné placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek špaldová mouka
    • 0,25
      hrnek ječná mouka
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      lžička mořská sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička koriandr
    • 1
      lžička fenykl
    • studená voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na studenou velkou teflonovou pánev rukou rychle roztáhneme z těsta placku, pomůže si ruku namáčet ve vodě - otázka cviku a pár placek :-) Pečeme mírně cca 10 minut oboustranně nasucho pod pokličkou do zlatova (bez pokličky bude placka suchá).
2
Naslano: ke konci pečení poklademe plátky nízkotučného sýra nebo po dopečené namažeme česnekovou pastou, vynikající je s brynzou s jogurtem a pórkem (1:2:1)
3
Nasladko: snížíme sůl ma 1/4 lžičky; potřeme džemem dle chuti, medem, tvarohem s třtinovou melasou apod.
4
Česneková pasta: utřeme 2-3 palice prolisovaného česneku s 2-3 lžičkami mořské soli, dáme do skleničky a vmícháme 2-3 lžíce olivového oleje, můžeme přidat bylinky dle chuti nebo pražená dýňová, slunečnicová nebo sezamová semínka. V lednici vydrží 2-3 měsíce, skvělý polotovar do pomazánek a salátů.
5
Placky jsou polotovar, lze s nimi neomezeně experimentovat co se složení týče (mouky z kukuřice, jahel, ovsa (nasladko), cizrny, ..., kysané zelí, cibule, česnek) tak i plnění, mazání a příloh - uvítám další inspirace. Ideální je mouku semlít před mísením těsta, pokud máte domácí mlýnek na obilí, chuť se posune o řád výše!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin D. Bašek | 26. 7. 2014 21:08

    Dnes jsme poprvé pekli tuhle placku a... Byla prostě skvělá, úplně si dovedeme představit nahradit tím všechno ostatní pečivo :-) Už se těšíme na další pokusy.

  • MartinV | 31. 1. 2007 19:15

    Trefa, Lidko ! Su skorem Ostravak, ale teď žiju na Šumavě :-) Takže nabízím vzít v létě pár placek do lodi a sjet kus Vltavy !

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:26

    Martne, lze se pozvat na případnou ochutnávku? Tedy pokud nejste ze Šumavy, Vysočiny, Ostravy a podobných končin... (Nic proti nim nemám, jen je to pro mě kapánek z ruky.)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:51

    Pokud někoho odradil naoko složitý postup, zkuste použít pouze celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku 1:1, přidat rozmixovaný zbytek vařené cizrny, čočky nebo hrachu a trochu tvrdého sýra krájeného na kostičky, sůl, kmín, koriandr. Uhníst s vodou v misce, fláknout na pánev, přiklopit a za 5 minut je hostina :-)) Držím palce !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fenykl Ječná mouka Koriandr Mletý kmín Mořská sůl Olej Pohanková mouka Špaldová mouka Studená voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Vařené mušle

Vařené mušle

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

142
Čertovský mls
Čertovský mls
84
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
46
Fežoáda
Fežoáda
41
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact