• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové buchty

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto vykynuté těsto na chléb
    • salám
    • sýr
    • cibule
    • česnek
    • kečup - jemný může být
    • koření
    • semínka
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či osvědčené těsto na chleba, lhostejno zda světlé nebo tmavé se zrníčky apod. Těsto nakrájejte na kousky a dále pokračujte jako při klasických buchtách. Jako náplň dejte cokoliv - já udělala směs z různých posekaných uzenín a sýrů co zbývaly v lednici, doplnila cibulí a česnekem a kořením. Do další části buchet jsem dala nivu smíchanou se slaninou, do jiné části tavený sýr a kečup a opět koření. Těsta je třeba dávat tenčí vrstvu, aby se brzy kouslo do náplně a nejedl se suchý chleba. Naplněné buchty jsem promazala rozehřátým sádlem, nechala v pekáči ještě vykynout cca 30 minut a před pečením je potřela znovu tukem a posypala semínky, kmínem a hrubou solí a pekla do křupava, nijak světlé.
2
Bezvadná večeře s čajem nebo pivem, zbytek se dojedl natošup na svačinu. Jen byl problém v tom, že nejdříve mizely krajové buchty, takže příště budu péct jako bochánky volně na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 2. 6. 2011 19:46

    Zdravím pekařinky, protože mě tento recept taky zaujal. Prošmejdím na netu vše, co se pečení týká a nápady přímo sbírám :-) Nechám se inspirovat k dalším možnostem, které se nedočtu, ale dovtípím. Při čtení nadpisu mi bleskla hlavou možnost nedávat žádnou náplň. Jako se pečou neplněné buchtičky se šódó..... tak prostě chleba ulamovat po těchto kouscích - "buchtách" , odpadlo by krájení, zbytečné drobení.... no. Už peču chlebové uzly ze stejného důvodu a tento nápad je taky DOST zajímavý. Mnoho zdaru, určitě to zkusím 8-) :-\

  • Marcela Špačková | 16. 7. 2010 15:06

    Jak dlouho se mají buchty péct a při jaké teplotě ? Mám tmavé těsto a tak obtížněji poznám, že už jsou pečené.

  • Liška | 11. 6. 2008 15:54

    Jo a autorce děkuji za výborný nápad...u nás už to pečeme jako cílený recept a nečekáme na "zbyťárny :-)

  • Liška | 11. 6. 2008 15:46

    Gabčo, zrovna dnes jsem dopekla. Dělala jsem z těsta "Kmínový chlebík" z kategorie Domácí pekárna. Chutná jako plněný dalamánek...výborný. Jinak je v podstatě jedno, jaké těsto zvolíte, toto byla zase příjemná změna po všech "semínkáčcích", které děláme často.

  • Jana Wernischova | 11. 6. 2008 13:33

    Já jsem to pekla poprvé na chatě, kam už jsem sice dovezla mojí první a nyní už rezervní pekárnu, ale zapomněla jsem tam vzít i váhu po tchýni, takže jsem dělala těsto na 0,2 l hrnky: 2 hrnky vody, 2 lžíe oleje,1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžička droždí. A mouky se dává celkem 5 hrnků, jak se je namícháte je podle vaší chuti. Já dala 2 hladkou bílou, 1 hladkou celozrnnou a 2 žitné chlebové. Přidala jsem po signálu ještě zrníčka slunečnice a hnědého lnu, to my opravdu můžem.

  • Gábina H | 11. 6. 2008 08:06

    Jaké chlebové těsto používáte?

  • Tereza J. | 11. 6. 2008 06:55

    Do chlebového cesta som balila kedysi klobásky, špekáčky a pod, keď boli deti malé a išli sme v lete na dovolenku. Neošpinili sa, a nič sa v chlebovom ceste nepokazilo.

  • Evangelina Ciprová | 10. 6. 2008 22:39

    Tak tomuhle se říká Nápad s velkým "N"!! Až si říkám, jak to že mě nikdy nic podobného nenapadlo. Samozřejmě dávám taky za jedna!! A děkuju.

  • ladislava staffenová | 10. 6. 2008 13:20

    Tak se přidávám k Jarce,pořád přemýšlím jaké těsto nejlepší na slané pečivo a použít obyčejné chlebové mě taky nenapadlo a právě takhle zlikvidujete zbytky z lednice a ještě si pochutnáte :)).Má to asi "nevýhodu" - teď už to nebude na využití zbytků,ale naprosto regulérní pečení s nějakou tou dobrou náplní :-))).Ta cibule s nivou nezní vůbec špatně,cuketky používím teprve malinko,ale asi se proběhnu do Alberta :))Díky Vám oběmaza tipy a hezké odpoledne.Ladka

  • Jarka O. | 10. 6. 2008 10:02

    Já jsem takhle pekla slané koláčky, jedny s cibulí orestovanou na slanince sypané nivou a druhé s cuketovou nádivkou viz Cuketové koblihy. Pokaždé to bylo z hladké bílé mouky a chutnalo nám. Vlastně ani nevím, proč mě nenapadlo použít těsto chlebové. Za tenhle nápad u mě máte, Jano, jedničku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Svačina Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Kmín Koření Salám Semínka Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Alibábovka

Alibábovka

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Salát do ruky
Salát do ruky
26
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact