• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové buchty

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto vykynuté těsto na chléb
    • salám
    • sýr
    • cibule
    • česnek
    • kečup - jemný může být
    • koření
    • semínka
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či osvědčené těsto na chleba, lhostejno zda světlé nebo tmavé se zrníčky apod. Těsto nakrájejte na kousky a dále pokračujte jako při klasických buchtách. Jako náplň dejte cokoliv - já udělala směs z různých posekaných uzenín a sýrů co zbývaly v lednici, doplnila cibulí a česnekem a kořením. Do další části buchet jsem dala nivu smíchanou se slaninou, do jiné části tavený sýr a kečup a opět koření. Těsta je třeba dávat tenčí vrstvu, aby se brzy kouslo do náplně a nejedl se suchý chleba. Naplněné buchty jsem promazala rozehřátým sádlem, nechala v pekáči ještě vykynout cca 30 minut a před pečením je potřela znovu tukem a posypala semínky, kmínem a hrubou solí a pekla do křupava, nijak světlé.
2
Bezvadná večeře s čajem nebo pivem, zbytek se dojedl natošup na svačinu. Jen byl problém v tom, že nejdříve mizely krajové buchty, takže příště budu péct jako bochánky volně na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 2. 6. 2011 19:46

    Zdravím pekařinky, protože mě tento recept taky zaujal. Prošmejdím na netu vše, co se pečení týká a nápady přímo sbírám :-) Nechám se inspirovat k dalším možnostem, které se nedočtu, ale dovtípím. Při čtení nadpisu mi bleskla hlavou možnost nedávat žádnou náplň. Jako se pečou neplněné buchtičky se šódó..... tak prostě chleba ulamovat po těchto kouscích - "buchtách" , odpadlo by krájení, zbytečné drobení.... no. Už peču chlebové uzly ze stejného důvodu a tento nápad je taky DOST zajímavý. Mnoho zdaru, určitě to zkusím 8-) :-\

  • Marcela Špačková | 16. 7. 2010 15:06

    Jak dlouho se mají buchty péct a při jaké teplotě ? Mám tmavé těsto a tak obtížněji poznám, že už jsou pečené.

  • Liška | 11. 6. 2008 15:54

    Jo a autorce děkuji za výborný nápad...u nás už to pečeme jako cílený recept a nečekáme na "zbyťárny :-)

  • Liška | 11. 6. 2008 15:46

    Gabčo, zrovna dnes jsem dopekla. Dělala jsem z těsta "Kmínový chlebík" z kategorie Domácí pekárna. Chutná jako plněný dalamánek...výborný. Jinak je v podstatě jedno, jaké těsto zvolíte, toto byla zase příjemná změna po všech "semínkáčcích", které děláme často.

  • Jana Wernischova | 11. 6. 2008 13:33

    Já jsem to pekla poprvé na chatě, kam už jsem sice dovezla mojí první a nyní už rezervní pekárnu, ale zapomněla jsem tam vzít i váhu po tchýni, takže jsem dělala těsto na 0,2 l hrnky: 2 hrnky vody, 2 lžíe oleje,1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžička droždí. A mouky se dává celkem 5 hrnků, jak se je namícháte je podle vaší chuti. Já dala 2 hladkou bílou, 1 hladkou celozrnnou a 2 žitné chlebové. Přidala jsem po signálu ještě zrníčka slunečnice a hnědého lnu, to my opravdu můžem.

  • Gábina H | 11. 6. 2008 08:06

    Jaké chlebové těsto používáte?

  • Tereza J. | 11. 6. 2008 06:55

    Do chlebového cesta som balila kedysi klobásky, špekáčky a pod, keď boli deti malé a išli sme v lete na dovolenku. Neošpinili sa, a nič sa v chlebovom ceste nepokazilo.

  • Evangelina Ciprová | 10. 6. 2008 22:39

    Tak tomuhle se říká Nápad s velkým "N"!! Až si říkám, jak to že mě nikdy nic podobného nenapadlo. Samozřejmě dávám taky za jedna!! A děkuju.

  • ladislava staffenová | 10. 6. 2008 13:20

    Tak se přidávám k Jarce,pořád přemýšlím jaké těsto nejlepší na slané pečivo a použít obyčejné chlebové mě taky nenapadlo a právě takhle zlikvidujete zbytky z lednice a ještě si pochutnáte :)).Má to asi "nevýhodu" - teď už to nebude na využití zbytků,ale naprosto regulérní pečení s nějakou tou dobrou náplní :-))).Ta cibule s nivou nezní vůbec špatně,cuketky používím teprve malinko,ale asi se proběhnu do Alberta :))Díky Vám oběmaza tipy a hezké odpoledne.Ladka

  • Jarka O. | 10. 6. 2008 10:02

    Já jsem takhle pekla slané koláčky, jedny s cibulí orestovanou na slanince sypané nivou a druhé s cuketovou nádivkou viz Cuketové koblihy. Pokaždé to bylo z hladké bílé mouky a chutnalo nám. Vlastně ani nevím, proč mě nenapadlo použít těsto chlebové. Za tenhle nápad u mě máte, Jano, jedničku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Svačina Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Kmín Koření Salám Semínka Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact