• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové buchty

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto vykynuté těsto na chléb
    • salám
    • sýr
    • cibule
    • česnek
    • kečup - jemný může být
    • koření
    • semínka
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či osvědčené těsto na chleba, lhostejno zda světlé nebo tmavé se zrníčky apod. Těsto nakrájejte na kousky a dále pokračujte jako při klasických buchtách. Jako náplň dejte cokoliv - já udělala směs z různých posekaných uzenín a sýrů co zbývaly v lednici, doplnila cibulí a česnekem a kořením. Do další části buchet jsem dala nivu smíchanou se slaninou, do jiné části tavený sýr a kečup a opět koření. Těsta je třeba dávat tenčí vrstvu, aby se brzy kouslo do náplně a nejedl se suchý chleba. Naplněné buchty jsem promazala rozehřátým sádlem, nechala v pekáči ještě vykynout cca 30 minut a před pečením je potřela znovu tukem a posypala semínky, kmínem a hrubou solí a pekla do křupava, nijak světlé.
2
Bezvadná večeře s čajem nebo pivem, zbytek se dojedl natošup na svačinu. Jen byl problém v tom, že nejdříve mizely krajové buchty, takže příště budu péct jako bochánky volně na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 2. 6. 2011 19:46

    Zdravím pekařinky, protože mě tento recept taky zaujal. Prošmejdím na netu vše, co se pečení týká a nápady přímo sbírám :-) Nechám se inspirovat k dalším možnostem, které se nedočtu, ale dovtípím. Při čtení nadpisu mi bleskla hlavou možnost nedávat žádnou náplň. Jako se pečou neplněné buchtičky se šódó..... tak prostě chleba ulamovat po těchto kouscích - "buchtách" , odpadlo by krájení, zbytečné drobení.... no. Už peču chlebové uzly ze stejného důvodu a tento nápad je taky DOST zajímavý. Mnoho zdaru, určitě to zkusím 8-) :-\

  • Marcela Špačková | 16. 7. 2010 15:06

    Jak dlouho se mají buchty péct a při jaké teplotě ? Mám tmavé těsto a tak obtížněji poznám, že už jsou pečené.

  • Liška | 11. 6. 2008 15:54

    Jo a autorce děkuji za výborný nápad...u nás už to pečeme jako cílený recept a nečekáme na "zbyťárny :-)

  • Liška | 11. 6. 2008 15:46

    Gabčo, zrovna dnes jsem dopekla. Dělala jsem z těsta "Kmínový chlebík" z kategorie Domácí pekárna. Chutná jako plněný dalamánek...výborný. Jinak je v podstatě jedno, jaké těsto zvolíte, toto byla zase příjemná změna po všech "semínkáčcích", které děláme často.

  • Jana Wernischova | 11. 6. 2008 13:33

    Já jsem to pekla poprvé na chatě, kam už jsem sice dovezla mojí první a nyní už rezervní pekárnu, ale zapomněla jsem tam vzít i váhu po tchýni, takže jsem dělala těsto na 0,2 l hrnky: 2 hrnky vody, 2 lžíe oleje,1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžička droždí. A mouky se dává celkem 5 hrnků, jak se je namícháte je podle vaší chuti. Já dala 2 hladkou bílou, 1 hladkou celozrnnou a 2 žitné chlebové. Přidala jsem po signálu ještě zrníčka slunečnice a hnědého lnu, to my opravdu můžem.

  • Gábina H | 11. 6. 2008 08:06

    Jaké chlebové těsto používáte?

  • Tereza J. | 11. 6. 2008 06:55

    Do chlebového cesta som balila kedysi klobásky, špekáčky a pod, keď boli deti malé a išli sme v lete na dovolenku. Neošpinili sa, a nič sa v chlebovom ceste nepokazilo.

  • Evangelina Ciprová | 10. 6. 2008 22:39

    Tak tomuhle se říká Nápad s velkým "N"!! Až si říkám, jak to že mě nikdy nic podobného nenapadlo. Samozřejmě dávám taky za jedna!! A děkuju.

  • ladislava staffenová | 10. 6. 2008 13:20

    Tak se přidávám k Jarce,pořád přemýšlím jaké těsto nejlepší na slané pečivo a použít obyčejné chlebové mě taky nenapadlo a právě takhle zlikvidujete zbytky z lednice a ještě si pochutnáte :)).Má to asi "nevýhodu" - teď už to nebude na využití zbytků,ale naprosto regulérní pečení s nějakou tou dobrou náplní :-))).Ta cibule s nivou nezní vůbec špatně,cuketky používím teprve malinko,ale asi se proběhnu do Alberta :))Díky Vám oběmaza tipy a hezké odpoledne.Ladka

  • Jarka O. | 10. 6. 2008 10:02

    Já jsem takhle pekla slané koláčky, jedny s cibulí orestovanou na slanince sypané nivou a druhé s cuketovou nádivkou viz Cuketové koblihy. Pokaždé to bylo z hladké bílé mouky a chutnalo nám. Vlastně ani nevím, proč mě nenapadlo použít těsto chlebové. Za tenhle nápad u mě máte, Jano, jedničku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Svačina Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Kmín Koření Salám Semínka Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Dýňový kompot
Dýňový kompot
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Pórková polévka
Pórková polévka
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz Životní ztráta Vojty Kotka: Napsal jsem jedné slečně...

Životní ztráta Vojty Kotka: Napsal jsem jedné slečně...

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Odpojený Richard Müller (64): Bojuje s dobou!

Odpojený Richard Müller (64): Bojuje s dobou!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přináší smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přináší smůlu a která přitahují úspěch?

  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact