• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové buchty

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto vykynuté těsto na chléb
    • salám
    • sýr
    • cibule
    • česnek
    • kečup - jemný může být
    • koření
    • semínka
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či osvědčené těsto na chleba, lhostejno zda světlé nebo tmavé se zrníčky apod. Těsto nakrájejte na kousky a dále pokračujte jako při klasických buchtách. Jako náplň dejte cokoliv - já udělala směs z různých posekaných uzenín a sýrů co zbývaly v lednici, doplnila cibulí a česnekem a kořením. Do další části buchet jsem dala nivu smíchanou se slaninou, do jiné části tavený sýr a kečup a opět koření. Těsta je třeba dávat tenčí vrstvu, aby se brzy kouslo do náplně a nejedl se suchý chleba. Naplněné buchty jsem promazala rozehřátým sádlem, nechala v pekáči ještě vykynout cca 30 minut a před pečením je potřela znovu tukem a posypala semínky, kmínem a hrubou solí a pekla do křupava, nijak světlé.
2
Bezvadná večeře s čajem nebo pivem, zbytek se dojedl natošup na svačinu. Jen byl problém v tom, že nejdříve mizely krajové buchty, takže příště budu péct jako bochánky volně na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 2. 6. 2011 19:46

    Zdravím pekařinky, protože mě tento recept taky zaujal. Prošmejdím na netu vše, co se pečení týká a nápady přímo sbírám :-) Nechám se inspirovat k dalším možnostem, které se nedočtu, ale dovtípím. Při čtení nadpisu mi bleskla hlavou možnost nedávat žádnou náplň. Jako se pečou neplněné buchtičky se šódó..... tak prostě chleba ulamovat po těchto kouscích - "buchtách" , odpadlo by krájení, zbytečné drobení.... no. Už peču chlebové uzly ze stejného důvodu a tento nápad je taky DOST zajímavý. Mnoho zdaru, určitě to zkusím 8-) :-\

  • Marcela Špačková | 16. 7. 2010 15:06

    Jak dlouho se mají buchty péct a při jaké teplotě ? Mám tmavé těsto a tak obtížněji poznám, že už jsou pečené.

  • Liška | 11. 6. 2008 15:54

    Jo a autorce děkuji za výborný nápad...u nás už to pečeme jako cílený recept a nečekáme na "zbyťárny :-)

  • Liška | 11. 6. 2008 15:46

    Gabčo, zrovna dnes jsem dopekla. Dělala jsem z těsta "Kmínový chlebík" z kategorie Domácí pekárna. Chutná jako plněný dalamánek...výborný. Jinak je v podstatě jedno, jaké těsto zvolíte, toto byla zase příjemná změna po všech "semínkáčcích", které děláme často.

  • Jana Wernischova | 11. 6. 2008 13:33

    Já jsem to pekla poprvé na chatě, kam už jsem sice dovezla mojí první a nyní už rezervní pekárnu, ale zapomněla jsem tam vzít i váhu po tchýni, takže jsem dělala těsto na 0,2 l hrnky: 2 hrnky vody, 2 lžíe oleje,1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžička droždí. A mouky se dává celkem 5 hrnků, jak se je namícháte je podle vaší chuti. Já dala 2 hladkou bílou, 1 hladkou celozrnnou a 2 žitné chlebové. Přidala jsem po signálu ještě zrníčka slunečnice a hnědého lnu, to my opravdu můžem.

  • Gábina H | 11. 6. 2008 08:06

    Jaké chlebové těsto používáte?

  • Tereza J. | 11. 6. 2008 06:55

    Do chlebového cesta som balila kedysi klobásky, špekáčky a pod, keď boli deti malé a išli sme v lete na dovolenku. Neošpinili sa, a nič sa v chlebovom ceste nepokazilo.

  • Evangelina Ciprová | 10. 6. 2008 22:39

    Tak tomuhle se říká Nápad s velkým "N"!! Až si říkám, jak to že mě nikdy nic podobného nenapadlo. Samozřejmě dávám taky za jedna!! A děkuju.

  • ladislava staffenová | 10. 6. 2008 13:20

    Tak se přidávám k Jarce,pořád přemýšlím jaké těsto nejlepší na slané pečivo a použít obyčejné chlebové mě taky nenapadlo a právě takhle zlikvidujete zbytky z lednice a ještě si pochutnáte :)).Má to asi "nevýhodu" - teď už to nebude na využití zbytků,ale naprosto regulérní pečení s nějakou tou dobrou náplní :-))).Ta cibule s nivou nezní vůbec špatně,cuketky používím teprve malinko,ale asi se proběhnu do Alberta :))Díky Vám oběmaza tipy a hezké odpoledne.Ladka

  • Jarka O. | 10. 6. 2008 10:02

    Já jsem takhle pekla slané koláčky, jedny s cibulí orestovanou na slanince sypané nivou a druhé s cuketovou nádivkou viz Cuketové koblihy. Pokaždé to bylo z hladké bílé mouky a chutnalo nám. Vlastně ani nevím, proč mě nenapadlo použít těsto chlebové. Za tenhle nápad u mě máte, Jano, jedničku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Svačina Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Kmín Koření Salám Semínka Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Salát z okurek

Salát z okurek

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Chlebové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact