Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané syrové brambory a popřípadě zahustíme trochou mouky. Na rozpálenou pánev s olejem klademe lžící hromádky, které rozetřeme na placičku a opečeme z obou stran dozlatova. Přebytečný olej necháme vsáknout do ubrousku.
Výborný. Zahustila jsem hrubou krupicí, jsme tak zvyklí, bramboráky jsou nadýchanější než s moukou.
Martina Kottová
|15. 5. 2016 21:03
Děkuji za recept O:-) . Byly to výborné placičky a starý chleba se využil do posledního kousku. Přidala jsem i trochu anglické slaniny, kterou dávám i do klasických bramboráků :-* .
Lenka
|7. 5. 2016 21:33
:-( za nás nic moc chleba ve vajíčku by byl lepší
Erika
|2. 3. 2016 21:45
Jsem nadšená z to co se dalo udělat skoro z ničeho, respektive z toho co je doma vždycky. Chutnaly skvěle, byly výnikajícně dochucené a určitě je budu občas dělat. Děkuji za recept :-) .
M.Kitlerova
|17. 12. 2014 19:45
Vynikajici byly.Diky.
kudlička
|13. 10. 2014 19:42
jo je to ňamka :-D
Marie
|27. 8. 2014 15:52
Jsou moc dobré, ještě lepší než normální bramboráčky. :-P Přítel si byl přidat, takže to už něco znamená! <3
Nela
|28. 5. 2014 12:39
Už jsem dělala bramboráky z chleba, ale s tou přistrouhanou bramborou jsou mnohem lepší, jen chlebové nám taky chutnaly, ale......
Linda
|5. 5. 2014 15:36
Když už jsem byla v tom strouhání, přidala jsem ještě půlku cuketky. Bramborák má jedinou chybu - nehubne se po něm :-D
Aneta
|4. 12. 2013 20:18
Dobrá, levná a rychlá večeře :-)
Martina
|27. 4. 2013 20:01
Jsou dobrý a přítel je žrout, takže by je snědl klíďo i sám.
Lucie
|1. 3. 2013 11:47
Kolik je stoho porcí???
BARBUCHA
|14. 1. 2013 18:55
PARÁDNÍ BYLY!!!!
zidamova
|29. 4. 2012 08:59
delala jsem jich vic, z 2oo gramu by nestacily, brali mi je pod rukama a nestacila sem smazit, pridala jsem do poslednich i mekky salam a ty byly jeste lepsi
Parktová
|11. 3. 2012 11:32
Zkoušela jsem je nedávno a chutnaly nám. Včera jsem je dělala jako přílohu k nakládanému masu a to chutnaly ještě víc :-)) .
nejdřív se nám zdálo velice fádní, ale když jsme pořádně osolili, tak nám zachutnalo :o)) ikdyž příště zkusíme vylepšit nějakými "zbytky masíčka" :o))
Franta
|15. 9. 2011 10:10
fakt dobrý, budu si to pamatovat
Růža
|22. 7. 2011 11:58
Výborné a vždycky dostupné
Rivolová
|3. 7. 2011 22:41
Moc šancí jsem receptu nedávala a nakonec jsem ještě přidělávala.Jsou moc dobré a nemusím aspoň strouhat tolik brambor ;-) .Vejce jsem dala ale dvě,protože mám hodně malý,tak aby držely pohromadě.
Honza
|15. 2. 2011 21:01
Bezva žvanec,když je doma vybíleno :-D .Myslím,že bude často ;-)