• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebová placka snadno a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Chlebová placka snadno a rychle

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebová placka snadno a rychle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mouka použijeme různé druhy mouky
    • sůl
    • koření
    • olej není nutný
    • ořechy dle chuti
    • vločky vločky Nori - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej).
2
Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.
3
Máme-li čas, necháme v lednici přes noc. Přidáme oříšky, Nori vločky, na co dostaneme během odležení směsi chuť.
4
Vypracujeme středně husté až tuhé těsto. Nejlépe ručně. Těsto vyklopíme na velkou teflonovou pánev.
5
Pečeme nasucho nebo pod těsto kápneme trochu oleje. Rukou roztáhneme po celé ploše. Pokud je těsto tuhé, roztlačíme ho silou do stran.
6
Hřbet ruky si namočíme, pokud se těsto lepí.
7
Pánev dáme na plotnu a zapneme na maximum.
8
Přikryjeme poklicí. Po nahřátí plotny zmírníme příkon na cca polovinu.
9
Po 4-6 minutách se začnou zvedat "hříbky", a to je pravý čas placku obrátit.
10
Jde to lehce, placka se neroluje ani neláme.
11
Placka po otočení již voní, láká a zatím si k ní připravíme něco dobrého (popusťte uzdu fantazii, hodí se takřka cokoliv).
12
Pánev je stále přikrytá, výhodné je zároveň nahřát servírovací talíř.
13
Druhá strana se peče také 5-6 minut.
14
Pokud placku osolíme jen kapku a z koření přidáme např. fenykl, skořici, badyán, anýz apod, je výborná i nasladko s džemem nebo povidly a kysanou smetanou, jogurtem a skořicí, jak je libo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza a jura | 20. 12. 2010 00:39

    vypadá spíš jako Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

  • honza a jura | 20. 12. 2010 00:38

    kurva proč ta naše vypadá jinak než na obrázk :'( u

  • Pája | 23. 2. 2008 18:10

    Vyborna chutovka, zkousela jsem na placky naplacat vsechno mozne a vsechno chutnalo :-)

  • MartinV | 16. 2. 2007 18:30

    Zuzko, jsem rád že šmakuje :-) Další tip: do těsta zamíchat zbytek čočky (vyzkoušeno + na kostky nakrájený sýr), hráchu nebo něčeho podobného. Placky obecně jsou "Likvidátor zbytků" :-))Ivano, foto s plackou nebude, neboť nízké žrací pudy mě ovládaly dokud bylo co jíst !

  • Zuzka Nováková | 16. 2. 2007 13:42

    Placky jsem dělala včera večer, do mísy jsem rozdrobila tvrdé celozrnné rohlíky, celozrnou mouku, česnek, cibuli, koření se solí. Byly moc dobré, trochu připomínaly bramboráky.

  • Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:35

    Martine v tom obrázkovém postupu mi chybí ještě jedna fotka, a to "šéfkuchaře" Martina s hotovou plackou :o)

  • Tereza Jarčušková | 13. 2. 2007 11:46

    Díky za radu, kyslú kapustu máme radi, určite to bude príjemná zmena.

  • MartinV | 13. 2. 2007 11:40

    Terezko, jsem rád že zachutnalo. Zkuste do části těsta přidat kysané zelí s kmínem ...

  • Tereza Jarčušková | 12. 2. 2007 13:32

    Robila som placky minulý týždeň. Použila som to, čo som mala doma. Ryžovú múku, špaldovú a kukuričnú. Pridala som obyčajné vločky a fúru cesnaku, soľ. Piekla som podľa rady, asi 1 cm hrubé. K tomu Cottage pažitkový zmiešaný s jogurtom. A zeleninka. Chutilo. Nabudúce urobím s inými druhmi múky. Dávam 1.

  • Věra | 8. 2. 2007 13:24

    Díky Martine za komentář. Na obrazové příloze je vše co jsem chtěla vědět a vidět. Tvé království 1x1metr je také super:-))) Určitě se tam vyrábějí úžasné ŇAMKY !!!!

  • MartinV | 8. 2. 2007 12:19

    Věro, na tom taky až tak nesejde. Tenké se více vysuší, silnější jsou měkčí. Mně chutnají tak 0,8-1 cm silné. Zkuste do nich přidat třeba kostičky tvrdého sýra, pak jsou krásně vláčné a chutnají skvěle :-)

  • Věra | 8. 2. 2007 10:08

    Malý dotaz Martine, jak silné jsou asi ty placky ?

  • MartinV | 7. 2. 2007 19:25

    Adélko, je to skoro zadarmo. Přesněji za cenu mouky, oříšky a semínka, případně olej nejsou povinné, a soli a koření je minimum.Vše bude jasné jak bude na WEBu obrázkový postup :-)

  • Adéka Fro...... | 7. 2. 2007 12:22

    kolik to stojí?,???? Prosím je to důlžité

  • Kuchařka on-line | 7. 2. 2007 10:18

    Obrázkový postup bude doplněn později.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Mouka Olej Ořechy Sůl Vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Sacher dort

Sacher dort

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Chlebová bramborová polévka s houbami
Chlebová bramborová polévka s houbami
Chlebová pečeně
Chlebová pečeně
Chlebová pizza se špenátem
Chlebová pizza se špenátem
Chlebová polévka
Chlebová polévka
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka s houbami a smetanou
  • Recepty.cz
  • Chlebová placka snadno a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact