• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebová placka snadno a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Chlebová placka snadno a rychle

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebová placka snadno a rychle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mouka použijeme různé druhy mouky
    • sůl
    • koření
    • olej není nutný
    • ořechy dle chuti
    • vločky vločky Nori - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej).
2
Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.
3
Máme-li čas, necháme v lednici přes noc. Přidáme oříšky, Nori vločky, na co dostaneme během odležení směsi chuť.
4
Vypracujeme středně husté až tuhé těsto. Nejlépe ručně. Těsto vyklopíme na velkou teflonovou pánev.
5
Pečeme nasucho nebo pod těsto kápneme trochu oleje. Rukou roztáhneme po celé ploše. Pokud je těsto tuhé, roztlačíme ho silou do stran.
6
Hřbet ruky si namočíme, pokud se těsto lepí.
7
Pánev dáme na plotnu a zapneme na maximum.
8
Přikryjeme poklicí. Po nahřátí plotny zmírníme příkon na cca polovinu.
9
Po 4-6 minutách se začnou zvedat "hříbky", a to je pravý čas placku obrátit.
10
Jde to lehce, placka se neroluje ani neláme.
11
Placka po otočení již voní, láká a zatím si k ní připravíme něco dobrého (popusťte uzdu fantazii, hodí se takřka cokoliv).
12
Pánev je stále přikrytá, výhodné je zároveň nahřát servírovací talíř.
13
Druhá strana se peče také 5-6 minut.
14
Pokud placku osolíme jen kapku a z koření přidáme např. fenykl, skořici, badyán, anýz apod, je výborná i nasladko s džemem nebo povidly a kysanou smetanou, jogurtem a skořicí, jak je libo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza a jura | 20. 12. 2010 00:39

    vypadá spíš jako Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

  • honza a jura | 20. 12. 2010 00:38

    kurva proč ta naše vypadá jinak než na obrázk :'( u

  • Pája | 23. 2. 2008 18:10

    Vyborna chutovka, zkousela jsem na placky naplacat vsechno mozne a vsechno chutnalo :-)

  • MartinV | 16. 2. 2007 18:30

    Zuzko, jsem rád že šmakuje :-) Další tip: do těsta zamíchat zbytek čočky (vyzkoušeno + na kostky nakrájený sýr), hráchu nebo něčeho podobného. Placky obecně jsou "Likvidátor zbytků" :-))Ivano, foto s plackou nebude, neboť nízké žrací pudy mě ovládaly dokud bylo co jíst !

  • Zuzka Nováková | 16. 2. 2007 13:42

    Placky jsem dělala včera večer, do mísy jsem rozdrobila tvrdé celozrnné rohlíky, celozrnou mouku, česnek, cibuli, koření se solí. Byly moc dobré, trochu připomínaly bramboráky.

  • Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:35

    Martine v tom obrázkovém postupu mi chybí ještě jedna fotka, a to "šéfkuchaře" Martina s hotovou plackou :o)

  • Tereza Jarčušková | 13. 2. 2007 11:46

    Díky za radu, kyslú kapustu máme radi, určite to bude príjemná zmena.

  • MartinV | 13. 2. 2007 11:40

    Terezko, jsem rád že zachutnalo. Zkuste do části těsta přidat kysané zelí s kmínem ...

  • Tereza Jarčušková | 12. 2. 2007 13:32

    Robila som placky minulý týždeň. Použila som to, čo som mala doma. Ryžovú múku, špaldovú a kukuričnú. Pridala som obyčajné vločky a fúru cesnaku, soľ. Piekla som podľa rady, asi 1 cm hrubé. K tomu Cottage pažitkový zmiešaný s jogurtom. A zeleninka. Chutilo. Nabudúce urobím s inými druhmi múky. Dávam 1.

  • Věra | 8. 2. 2007 13:24

    Díky Martine za komentář. Na obrazové příloze je vše co jsem chtěla vědět a vidět. Tvé království 1x1metr je také super:-))) Určitě se tam vyrábějí úžasné ŇAMKY !!!!

  • MartinV | 8. 2. 2007 12:19

    Věro, na tom taky až tak nesejde. Tenké se více vysuší, silnější jsou měkčí. Mně chutnají tak 0,8-1 cm silné. Zkuste do nich přidat třeba kostičky tvrdého sýra, pak jsou krásně vláčné a chutnají skvěle :-)

  • Věra | 8. 2. 2007 10:08

    Malý dotaz Martine, jak silné jsou asi ty placky ?

  • MartinV | 7. 2. 2007 19:25

    Adélko, je to skoro zadarmo. Přesněji za cenu mouky, oříšky a semínka, případně olej nejsou povinné, a soli a koření je minimum.Vše bude jasné jak bude na WEBu obrázkový postup :-)

  • Adéka Fro...... | 7. 2. 2007 12:22

    kolik to stojí?,???? Prosím je to důlžité

  • Kuchařka on-line | 7. 2. 2007 10:18

    Obrázkový postup bude doplněn později.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Mouka Olej Ořechy Sůl Vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

153
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
36
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
30
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
25
Houbový guláš
Houbový guláš
22
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Chlebová bramborová polévka s houbami
Chlebová bramborová polévka s houbami
Chlebová pečeně
Chlebová pečeně
Chlebová pizza se špenátem
Chlebová pizza se špenátem
Chlebová polévka
Chlebová polévka
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Chlebová polévka s houbami a smetanou
Chlebová polévka s houbami a smetanou
  • Recepty.cz
  • Chlebová placka snadno a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact