Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák, prolisovaný česnek, okmínujeme, osolíme a opepříme. Krátce restujeme a přihodíme mraženou zeleninu. Směs se zeleninou restujeme tak dlouho, než se vyvaří přebytečná voda z mražené zeleniny. Takto připravenou směs klademe na střídačku s chlebem v několika vrstvách. Vše nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem. Kdo má rád, tak může vše zasypat sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
2
Pokud nám na nějaké kalorii nezáleží, tak je možné z chleba udělat topinky, řádně očesnekovat a následně pokrájet na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Vacková
|13. 6. 2010 10:54
Dobrota, dávám za jedna ;)
Jaroslav Pelcman
|23. 9. 2005 10:04
Točeňákem je myšleno točený salám. Například používám Slovenský salám, Kabanos. Jinak lze určitě použít i špekáčky, libové párky, telecí párky apd.
Marcela Vrabcová
|23. 9. 2005 00:09
No, zkuste se zeptat na kabanos, nebo proste neco jako strasne dlouhej spekacek :-) A jinak muzete urcite pouzit nejakou osvedcenou uzeninu.