Do pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, cukr a rozdrobíme kvasnice. Zasypeme moukou, přidáme kaši, koření a nahoru sůl. Zapneme program SPRINT u Eta, u jiných pekáren to bude něco podobného - rychlý, Quick.
2
Pokud nemáme čerstvé kvasnice, můžeme nahradit 2 lžičkami sušených, jen nevím, jestli je dát taky do té vody nebo nahoru. V tom případě by sůl zase musela do vody. No, nebudu to rozvádět, ať si s tím poradí každý sám.
3
Každopádně máme dobrý chleba, když spěcháme, je hotový za polovinu času, než ten, který se peče na základní program.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
dagmar motlová
|12. 1. 2010 10:02
SOUHLAS,VÝBORNÝ S BYLINKOVÝM MÁSLEM!
PajaP ***
|8. 1. 2010 18:22
Dokonaly chleba!
Alena Macháčková
|5. 9. 2009 21:35
Chlebíček je skutečně výborný. Vyzkoušela jsem už řadu receptů, ale k tomuto se stále vracím, je nadýchaný a vydrží dlouho měkoučký - pokud není hned snědený :-). Skutečně doporučuji a dávám 1.
Jana Kubáčková
|29. 4. 2009 11:23
Mě napadá jestli jste neměla špatně nasazený jeden hák. Mám také Etu Harmony a hák musí dobře zapadnout jinak se netočí.
Sylva P.
|29. 4. 2009 07:45
Prosím o radu. Zkoušela jsem péct s časovým nastavením. Mám ETA HARMONY. Ale směs se celá nepromísila s vodou a tak ve formě byla část vykynutého chleba a část sypká směs ale dost ztvrdlá. Kde jsem udělala chybu?
Tereza J.
|20. 4. 2008 09:39
Chlieb je dobrý, chutí. Len som dala iba 1/3 kocky droždia a 1 lyžicu octu. Ale je skutočne chutný.
Dita M.
|22. 2. 2008 20:44
Tak jsem dostala doporučení na tento recept a jak koukám čtu jen samou chválu. Můj se teprve peče, tak pak napíšu jak se povedl a jak chutnal:-).
Jirka + Marie Lulkovi
|15. 1. 2008 13:43
Dodržovali jsme přesně návod,místo klasických kvasnic jsme přidali 2 lžičky sušených a přidali měco málo slunečnicových semínek,byl výborný...Kvůli druhu kvasnic jsme se báli použít superrychlý program(1,20h),tak jsme zvolili klasiku(3,20h)a výsledek byl dokonalý...Dáváme do seznamu "neušákových" chlebů...Manžel nikdy nevařil a ted´ peče díky pekárně jeden chlebík za druhým...:-)))
iva zumrova
|15. 12. 2007 19:15
není moc toho octa?aby ten chleba nebyl kyselý,my jsme jen dva a chlebík nám vydrží aspoň 3-4 dny.
Zdeňka
|10. 12. 2007 20:23
Taky dávám jedničku,dobrý chléb a rychle upečený(ještě rychleji snědený).
Hospodyňka
|9. 12. 2007 16:36
Tohle je jeden z nejlepších chlebů, vydrží dlouho vláčný (to je si tou kaší) a mě osobně vyhovuje taky větší podíl žitné mouky než obvykle. Výborný!
Vladkka Nováková
|21. 11. 2007 08:02
Lenko, pokud se vám chleba propadá, tak jste dala moc vody, nebo moc droždí. Nelze se vždy striktně držet receptu, protože moc záleží na mouce, ze které pečete. Některá si vezme vody víc, některá míň. Vypracovávání chleba je proto nejlepší zkontolovat okem. Těsto by mělo mít kozistenci hutnou. Téměř tak, že se vám dělá jedna velká koule těsta.
Lenka
|21. 11. 2007 07:06
dělala jsem ho přesně podle receptu, propadl se a uvnitř byla díra abyl moc mazlavý, co je špatně
Romča Gabrielová
|8. 10. 2007 19:12
Je to taky můj první chleba z čerstvého droždí. Chleba peču od léta. Moc jsem něvěřila, že se to povede, ale byla jsem moc mile překvapená!! Povedl se a já budu péci tento chléb asi hodně často!! Už jsem vyzkoušela kdejaký recept na chléb.... domácí pekárna je prostě zázrak. Díky za inspiraci
Vera Bojcukova
|30. 5. 2007 19:53
Já peču tento chléb již po několikáté a je to Ok.Je možné přidat,semínka dle chuti,česnek,cibulku,jak kdo má rád.Při pečení na SPRINT používám jenom čerstvé droždí.Po chlebu se jenom zapráší...
Jaroslava Oumarová
|16. 4. 2007 12:59
Můj první chléb s čerstvým droždím...Je moc dobrý a poprvé jsem nestihla při pečení usnout, chlebík je totiž za dvě hoďky hotový :-))) Jednička !
Květa B.
|27. 3. 2007 20:01
Ta kaše tomu dá pěknou vůni.
Anonym
|27. 3. 2007 19:47
Já dávám na půl kg mouky 1 čajovou lžičku sušených kvasnic.Dávám je až na mouku doprostřed.Do pravého rohu dám cukr,do levého sůl a je to OK.Jinak chleba určitě vyzkouším.Dělám podobný, ale nedávám tam tu kaši.