g
zakysaná smetana
dle požadované hustoty, cca100 -
citronová šťáva
čerstvě vymačkaná, dle chuti (nemusí být)
125
g
krabí tyčinky
1x malé balení, cca
vařená vejce
bylinky
čerstvé - kopr, petrželka, pažitka...
1
ks
bílá veka
- 360 gramů
100
g
majonéza
(Poličanka)
čerstvá zelenina
Postup přípravy receptu
1
Surimi tyčinky nastrouháme na hrubém struhadle nebo nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme s majolkou a zakysanou smetanou. Na dochucení můžeme dle chuti po kapkách přidat i čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, případně i bylinky dle chuti.
Pomazánku necháme v chladnu krátce proležet a pak s ní mažeme plátky veky, které dozdobíme dle chuti a fantazie například kouskem citronu, bylinkami, plátkem vejce, čerstvou zeleninou (okurka, paprika...).
3
Pokud chceme odlehčenější zdravější variantu, majolku plně nahradíme zakysanou smetanou či jogurtem.