Parádní pochoutka na párty, rodinnou oslavu nebo třeba jen tak k večeři. To jsou lahodné chlebíčky s bazalkovým pestem, cuketami, ančovičkami a marinovanou cibulí. K dokonalosti už stačí jen snítka kopru na ozdobení.
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená. Překryjte fólií a nechte odležet alespoň 1 hodinu, ideálně do druhého dne.
Cuketu nakrájejte na tenké plátky, v míse je promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, solí a pepřem a postupně opečte na rozpálené pánvi z obou stran. Je-li třeba, nechte přebytečný olej odsát na papírové utěrce.
Bagetu nakrájejte šikmo na plátky, potřete z obou stran olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi. Namažte pestem, na něj naskládejte cukety, přidejte po ančovičce a několika kolečkách marinované cibule. Chlebíčky dozdobte pokrájenými olivami a snítkami kopru.
4
Tip: Marinovaná cibule je skvělý trik. Pár koleček dochutí lecjaký pokrm, co vám zbude, uložte ve sklenici do lednice, vydrží tam i týden.