chleba
- nejlépe dřevorubecký, tmavé bagety, dalamánky...
petrželová nať
nebo pažitka, zelená nať lahůdkové cibulky...
chilli papričky
- není nutné
Postup přípravy receptu
1
Rybu si necháme okapat, ale olej nevyléváme. Rybu pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a vše v misce promícháme společně s olejem. Dle chuti opepříme a podle slanosti ryby směs i dosolíme. Vše nandáme do čisté, suché sklenice, upěchujeme a necháme pevně zavřené v chladu alespoň 24 hodin proležet.
2
Na pokrájené chleby, tmavé bagety nebo dalamánky nandáme rybí salát, ze kterého jsme slili přebytečný olej, dozdobíme petrželkou nebo natí, případně můžeme opepřit barevným pepřem.
3
Kdo má rád pikantní chutě, může do salátu přidat dle chuti nasekanou chilli papričku.