• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chlebíček s petrželí
Napište svůj komentář k receptu

Chlebíček s petrželí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebíček s petrželí
Chlebíček s petrželí
Chlebíček s petrželí
Chlebíček s petrželí
Chlebíček s petrželí
Chlebíček s petrželí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Originální moučník, na kterém si pochutnají všechny mlsné jazýčky - to je chlebíček, na jehož těsto budete potřebovat mimo jiné petržel, datle nebo mleté mandle. Dezert je krásně ozdobený pistáciovou polevou, díky které láká už od pohledu.

Suroviny

1 porce
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      ks vejce
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 50
      g cukr krystal
    • 200
      g kořen petržele oloupané
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 150
      g mleté mandle
    • 150
      g datle bez pecek
    • 150
      g špaldová mouka jemně mletá
    • olej na vymazání
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžíce citronová tráva
  • Poleva
    • 15
      g máslo
    • 20
      g pistácie nasekané
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
3
Datle nakrájejte na kousky. V kastrůlku je zalijte 125 ml vody a na mírném ohni vařte, až se do nich vsákne voda, asi 3 minuty.
4
Nechte vychladnout. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Prosátou mouku smíchejte se sodou a mandlemi, pak vmíchejte do vaječné pěny.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

5
Přidejte petržel a datle, nakonec vmíchejte olej. Těsto uhlaďte ve formě a pečte při 180 °C asi 50 minut (nejlépe na program horký vzduch).
6
Po upečení nechte krátce chladnout, vyklopte a nechte důkladně vychladnout. Na horké pánvi zkaramelizujte cukr. Vmíchejte do něj máslo a polevou přelijte chlebíček. Posypte pistáciemi.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová tráva Cukr krupice Cukr krystal Datle Hrubá mouka Javorový sirup Jedlá soda Kořen petržele Máslo Mleté mandle Olej Pistácie Slunečnicový olej Špaldová mouka Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
36
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Chleba od Hadičky
Chleba od Hadičky
Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Chleba s křupavou kůrkou
Chleba s křupavou kůrkou
Chlebíček z Walesu
Chlebíček z Walesu
Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Chlebíčky (nejen) pro chlapy
Chlebíčky (nejen) pro chlapy
  • Recepty.cz
  • Chlebíček s petrželí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact