Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme kynout po dobu 12 až 18 hodin!
2
Další den si těsto vyndáme a rozložíme na pomoučněný vál. Těsto několikrát jakoby přeložíme přes sebe a necháme odpočívat ještě chvilku. Poté se vrhneme na vytvarování bochníku. Není na tom nic složitého, zvládne jistě každý. Takto ponecháme chléb ještě hodinu kynout. Troubu máme již předehřátou a to na 200°C. Dáme do ní rozpálit litinový hrnec. Když je vše připravené, bochník vložíme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme asi 30minut. Poté poklici sundáme, a necháme dopéct dalších 20 minut, přesně tak, jak Láďa Hruška doporučuje.