Prosím o radu. Nepovedlo se mi péct s časovým nastavením. Mám ETu Harmony. Těsto se pořádně nepromíchalo, takže půlka byla docela dobrý chléb a zbytek byla sypká směs ale ztvrdlá a nezpracovaná. Kde je chyba?
V pekárně ETA peču na program 2 Sprint. Sunar dávám mám doma mimi ale není nutný.vyzkoušejte!!!!!!!!
Teď jsem si všiml malé chyby. Používám 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Omlouvám se. zde je pár foto http://picasaweb.google.cz/tomasf71/ChlebaII
Sunar dávám pouze z důvodu, že nemám doma sušené mléko. Údajně sušené mléko chleba zjemní, ale pokud ho tam nedáte (suš. mléko/sunar) pak se vůbec nic nestane.
Podle mého se ten sunar dostal do receptu kdysi dávno, když ještě byl dostupnější než sušené mléko, nebo autorka měla tehdy doma mimino. Lžička sunaru nebo sušeného mléka není rozhodující.
Podle mých zkušeností není třeba dávat do chleba sušené mléko. Úplně stačí voda.
ja myslim, ze b y sa dal urcite nahradit susenym mliekom.....je omnoho lacnejsie....a mozete ho potom dopouzivat do normalneho varenia po rozpusteni vo vode, ako normalne mlieko. neviem preco je tu spomenuty akurat sunar....mozno je o nieco sladsi, ako klasicke susene mlieko. fakt neviem.
Ráda bych věděla, jestli tam je ten sunar důležitý? Nechce se mi ho kvůli jedné lžičce kupovat. Nebo ho můžu něčím nahradit?
ano sušené droždí.
O droždí se více dovíte tady- http://www.noli.cz/index.php?a=casteotazky#12V receptech se dá droždí zaměnit,místo lžičky sušeného 1/4 kostky čerstvého.Víc používám sušené,mám ho v zásobě větší množství a nemusím až tak moc hlídat datum spotřeby.
Dobrý den. Ctěla bych se zeptat, pro ve většině receptů se používá sušené droždí.Děkuji